Tenisový Pchjongčchang. V jakých sportech by soutěžily hvězdy v čele s Kvitovou a Plíškovou?

- Filip Lefenda

Celý svět momentálně upírá své zraky na probíhající olympijské hry v Pchjongčchangu. Jinak tomu není ani v případě tenisových hvězd, které během turnaje v Dauhá prozradily, jaký zimní sport by si rády vyzkoušely na vlastní kůži.

Světová jednička Caroline Wozniacká zimní sporty miluje. „Jsem odmala zvyklá lyžovat a jezdit na snowboardu, na olympiádě bych ale startovat nemohla. Jakmile jedu trochu rychleji, začínám být nervózní,“ smála se Dánka.

A který pro ni nový sport by tedy ráda okusila? „Asi by to byl curling,“ přiznala Wozniacká. Právě v metané získalo Dánsko v historii zimních olympijských her svou dosud jedinou zlatou medaili.

Dominika Cibulková by ráda nazula sjezdové lyže. „Zalyžovala bych si, sjela nějaký kopec. Ale nějak normálně, ne tak rychle a zběsile jako Lindsey Vonnová,“ culila se osmadvacetiletá Slovenka.

Američanka Madison Keysová by se chopila prkna. „Chtěla bych zkusit snowboarding. Nikdy jsem se o něj ještě nepokoušela. Jako malá jsem lyžovala, ale to už je opravdu dávno,“ vzpomínala finalistka posledního US Open a dodala: „Až ukončím kariéru, najdu si nějaký sníh a budu ho sjíždět,“ má jasno.

Julia Görgesová, jež se letos v devětadvaceti letech poprvé v kariéře prodrala do elitní desítky, má v oblibě sport, který milují i čeští fanoušci. Ano, hádáte správně – je jím biatlon. „Měla jsem ho ráda už jako dítě. Obdivovala jsem Magdalenu Forsbergovou, švédskou dívku, která tehdy dominovala. Vždy jsem přemýšlela, proč má na zádech zbraň,“ vzpomínala s nostalgií Němka.

„Klasické lyžování mě tolik nebaví, biatlon je ale opravdu vzrušující. Musí být neuvěřitelně těžké ovládnout v pravou chvíli svůj puls a zastřílet bez chyb,“ dodala Görgesová.

Malorážku by si ráda vyzkoušela také Caroline Garcíaová. „Na lyžích jsem stála asi jednou v životě, takže spojovat mě se zimními sporty není úplně ideální. Pokud bych si ale měla vybrat, byla by to kombinace lyžování a střelby,“ odtajnila případnou volbu Francouzka.

A co by vyzkoušely nejlepší Češky? Biatlon v jejich výčtu možná trochu překvapivě nefiguruje. Petra Kvitová by se spolu s Wozniackou chopila koštěte a kamenů. „Zimu až tolik nemusím a nejsem si jistá, jak bych obstála v hokeji,“ přemýšlela nahlas vítězka turnaje v Dauhá. „Možná curling? Jo, proč ne! Ten by mohl být dobrý,“ vybrala si nakonec sedmadvacetiletá česká dvojka.

A co naše jednička? Karolína Plíšková by se zimního zápolení úplně zdržela. „Není žádný sport, který bych si ráda vyzkoušela, spíše bych se jen dívala. Nemám ráda zimu. Nelyžuji, nemůžu dělat nic na ledě nebo na sněhu, není to pro mě. Jednou jsem zkoušela lyžovat a nedopadlo to dobře,“ vysvětlovala aktuálně pátá žena žebříčku.

A jak jste na tom se zimními sporty vy?

Zdroj: Baseline Tennis