Jedu dál! Siniaková v Petrohradu vyprovodila ve dvou setech domácí Makarovovou

- Tomáš Macák

Jako první ze dvou Češek, které jsou stále ve hře o titul z turnaje v Petrohradu, se Kateřina Siniaková vydala válčit o čtvrtfinále. A bez větších problémů misi splnila. Rusku Jekatěrinu Makarovovou dokázala jednadvacetiletá tenistka porazit ve dvou stech 7:6(7) a 7:5.

Tuhá bitva, ve které hrál roli každý míček. To byl zápas české tenistky Kateřiny Siniakové a Jekatěriny Makarovové. Hráčka, která se v žebříčku nachází na 35. místě, byla burcována domácími fanoušky, které ovšem konečným výsledkem zklamala. Jednadvacetiletá Češka totiž vyhrála 7:6(7) a 7:5.

Bylo to vyrovnané utkání hned od začátku. Obě tenistky si po celou první sadu pohlídaly svůj servis.

Za stavu 6:5 měla sice Siniaková při podání Makarovové setbol, ale Ruska dokázala v tu chvíli nastalý vývoj otočit ve svůj prospěch, a muselo se tak rozhodnout v tiebreaku. Ten byl zdánlivě pro Siniakovou již ztracen, protože ruská tenistka vedla už 6:3. Jenže zdání klame a mladá hráčka soustředěným výkonem dokázala vypjatý konec zvládnout. Po výhře 9:7 mohla zatnout pěst a při poradě s trenérem Čermákem se zase uklidnit před druhým setem.

Ono zklidnění ale na kurtu nebylo moc vidět. Spíše naopak, protože Siniaková začala více kazit. A také proto ztratila hned při první příležitosti podání. Manko dokázala breakem Siniaková včas dohnat. A více než jen to! Ruska ztratila podání i podruhé a rodačka z Hradce Králové tak byla kousek od vítězství. Také se ho dočkala, když zápas ukončila desátým esem a vyhrála 7:5.

Na Kateřinu Siniakovou čeká ve čtvrtfinále Francouzka Mladenovicová, která proti Dominice Cibulkové utnula dlouhou sérii patnácti prohraných singlových zápasů v řadě. A ráda by v Petrohradu obhájila loňský triumf. 

St. Petersburg Ladies Trophy, Petrohrad (ženy, RUS, 799 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (52.) – Jekatěrina Makarovová (RUS, 35.) 7:6(7), 7:5