Bez nervů do osmifinále! Kvitová v Petrohradě smetla nasazenou sedmičku

- Jan Havlovic

Petra Kvitová vstoupila do kvalitně obsazeného turnaje v ruském Petrohradu ve velkém stylu! Česká tenistka ve svém úvodním zápase porazila za 68 minut Jelenu Vesninovou, nasazenou sedmičku, po setech 6:2, 6:0 a postupuje do osmifinále! V něm Kvitová narazí na Rumunku Beguovou, kterou ve své kariéře už dvakrát porazila.

Po nepříliš povedeném vstupu do nové sezony přichází pro Petru Kvitovou velká psychická vzpruha! Dvojnásobná grandslamová vítězka si připsala druhou výhru v novém kalendářním roce, když na turnaji v Petrohradě porazila Jelenu Vesninovou hladce ve dvou setech.

Kvitová se na turnaj dostala až díky divoké kartě od pořadatelů, tudíž v prvním kole čelila papírově silnější soupeřce – nasazené sedmičce Rusce Vesninové. Ta je především deblistkou, ale v posledních měsících ukazuje, že umí kvalitně zahrát i v singlu. To však dnes nepotvrdila.

Česká tenistka na svou o čtyři roky starší soupeřku nastoupila ve velkém stylu a zásobovala ji ostrými ranami od základní čáry. Kvitové se dařilo také na returnu, když v prvním setu dokázala hned dvakrát obrat Vesninovou o podání. Jeden z forhendových returnů české hráčky dosáhl rychlosti 146 km/h!

Kvalitní představení sedmadvacetileté Kvitové pokračovalo i ve druhém setu. V úvodních třech gemech nedala 29. hráčka světového žebříčku své soupeřce „čuchnout“ a rázem měla výhodu dvou brejků. Zaskočená Vesninová už nedokázala najít sílu na obrat a musela skousnout vedle vyřazení také nepopulárního kanára. Česká tenistka zakončila celé utkání ziskem devíti gemů v řadě!

„Pravděpodobně mám v sobě nějakou novou energii, neboť je to poprvé, co tady v Petrohradu hraji,“ hodnotila povedený zápas dvojnásobná grandslamová vítězka. „Cítím se skvěle. Miluji halové turnaje,“ dodala Češka v pozápasovém rozhovoru.   

Petra Kvitová si tak zajistila místo v osmifinále kvalitně obsazeného turnaje v ruském Petrohradu. Další soupeřku české tenistky bude Rumunka Irina Beguová, kterou Kvitová dokázala už dvakrát porazit. Oba dosavadní vzájemné duely však tenistky sehrály na antuce.