VIDEO: Tyhle okamžiky dělají tenis! Co si u sítě řekli Kyrgios s Dimitrovem?

- Radek Štohl

Přesně díky podobným momentům se tenis označuje za gentlemanský sport. Po konci napínavého klání mezi Grigorem Dimitrovem a Nickem Kyrgiosem se oba tenisté potkali u sítě, kde jeden druhému vyjadřovali respekt a podporu. Co však jeden druhému pověděli?

Poslední zápas nedělního dne mužské dvouhry přinesl velmi zajímavý duel mezi Grigorem Dimitrovem a Nickem Kyrgiosem. Favorizovaný Dimitrov po tří a půl hodinovém střetnutí vyzrál na mladšího Australana, kterého porazil 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(4).

Nejen přítomné diváky však kromě samotného zápasu zaujala ještě jedna záležitost. Po závěrečném fiftýnu se hráči setkali u sítě, u níž proběhla netradičně dlouhá rozprava.

„Nabádal jsem ho k tomu, aby věřil ve své schopnosti," nastínil poražený Kyrgios pro oficiální stránky Australian Open. „Někdy mi přijde, jako by postrádal dostatek sebedůvěry. Všem ovšem už dokázal, že je schopný některý z grandslamů vyhrát. Prostě jsem mu řekl, aby si více věřil," dodal australský tenista.

Stejný dotaz mířil také na adresu Dimitrova, který potvrdil, že spolu vychází velmi dobře. „Mimo kurt k sobě chováme velký respekt, v šatně si často povídáme. Sice tu jde o hodně, ale především jsme lidé a na to by se nemělo zapomínat," vyjádřil se k celé záležitosti Bulhar.

Televizní obrazovky zachytily, jak Kyrgios svému protihráči oznamuje, aby si více věřil. Právě otázka ohledně sebevíry zamířila směrem k loňskému vítězi Turnaje mistrů.

„Nemám k tomu co dodávat, je lepší, abychom si to nechali pro sebe. Samozřejmě jsem mu popřál, aby se mu dařilo. Zbytek je však mezi námi," zakončil šestadvacetiletý hráč.