Mladenovicová o návratu krajanky: Rozhodně za ní nepoběžíme a nebudeme se doprošovat

- Filip Lefenda

Dříve nerozlučné kamarádky, které spolu bok po boku bojovaly jako jeden z nejlepších deblových párů světa i za francouzskou reprezentaci, poté přišel rozchod a rázem si nemohly přijít na jméno. Kristina Mladenovicová po čase opět promluvila o své krajance Caroline Garcíaové a i tentokrát létaly jiskry.

Francie přivítá ve dnech 10. a 11. února v úvodním kole Světové skupiny Fed Cupu Belgii, otázkou je, zda bude výběr kapitána Noaha konečně v plné síle. Světová osmička Caroline Garcíaová, která loni došla s týmem až do finále, se následně rozhodla v reprezentačním zápolení dále nepokračovat. Soustředit se chtěla především na osobní kariéru a zaměřit se na singl.

To samozřejmě vyvolalo diskuze. Jednak se rozpadl úspěšný pár, který s ní tvořila Kristina Mladenovicová, rovněž však také poklesly francouzské šance na úspěch v populární týmové soutěži. Garcíaová se následně v dubnu nakonec nominovat nechala, kvůli zranění zad se ale omluvila. Tedy alespoň zdravotní trable deklarovala sama čtyřiadvacetiletá hráčka, její krajanky jí to ale tehdy lidově řečeno nezbaštily. Na sociálních sítích se jí veřejně vysmály Mladenovicová, Cornetová i Parmentierová.

Představí se tedy Garcíaová v národním úboru příští rok v únoru? Mladenovicové by to nevadilo. „Pokud by Fed Cup hrát přijela, nikdy bych neodmítla reprezentovat jen proto, že bude v týmu,“ přiznala v rozhovoru pro l´Equipe jedenáctá hráčka světa, která se na novou sezónu pilně připravuje v Dubaji. „Jsem profesionálka. Byla to její volba. Rozhodla se, tak prostě nehraje,“ promluvila na citlivé téma dáma, která randí s Rakušanem Dominicem Thiemem.

Nejlepší kamarádky z nich už ale pochopitelně nebudou. „Máme svoji hrdost, rozhodně za ní nepoběžíme a nebudeme se doprošovat,“ pokračovala stejně stará, nebo chcete-li mladá, Mladenovicová. „Pokud by ale hrát chtěla, dveře zavřené nemá. Yannick (Noah) staví všechny hráčky na stejnou startovací čáru,“ poukázala na pravidlo francouzského kapitána.

„Chce ale také, aby byla hráčka k dispozici po celou sezónu, ne jen tehdy, když se jí to zrovna hodí,“ nezapomněla Mladenovicová, která spolu s Garcíaovou ovládla deblovou část loňského Roland Garros, okamžitě dodat.

Garcíaová se po skvělé sezóně a vyhraných turnajích ve Wu-chanu a Pekingu na poslední chvíli kvalifikovala na závěrečný Turnaj mistryň do Singapuru, kde došla až do semifinále. To Mladenovicová řešila opačné starosti. Tristní forma z posledních měsíců zapříčinila šňůru málo vídaných dvanácti porážek v řadě.