Konec Federera s Nadalem? To určitě nehrozí, stále budou dominovat, myslí si Hewitt

- Tomáš Kopecký

„Federer je superčlověk. V jeho věku by to už nikdo nečekal, ale on pořád hraje tenis jako mladík,“ tvrdí bývalá světová jednička Lleyton Hewwit. Podobně se vyjádřil také k jeho věčnému konkurentovi a kamarádovi Rafaelu Nadalovi. Budou v nadcházející sezoně stále tak dominantní? Dokáže je ohrozit dravé mládí? Dvojnásobný grandslamový vítěz je přesvědčen, že Federer s Nadalem budou ve skvělých výkonech pokračovat a zůstanou v užší světové špičce. „Není nic, co by tihle dva nedokázali,“ směje se bývalá světová jednička, která je momentálně nehrajícím kapitánem australské daviscupové reprezentace.

Podle Hewitta je Roger Federer největším favoritem Australian Open. Švýcar může v Melbourne zaútočit na historický milník a získat svůj dvacátý grandslamový titul v kariéře. Kdo by to byl býval řekl, když v roce 2013 prožíval Federer výsledkovou krizi a mluvilo se o konci jednoho velkého muže. Známý sympaťák a elegán se však vrátil ještě silnější a v poslední době opět patří k užší světové špičce. V roce 2017 získal dva grandslamové tituly a o další bude usilovat už za měsíc.

Roger si dopřál dvoutýdenní oddych na Maledivách, poté se však vrátil zpět k tenisu a nyní se připravuje na start nové sezony společně s kondičním trenérem Paganinim. Sezonu odstartuje 30. prosince na Hopman Cupu, kde bude reprezentovat Švýcarsko. Na úvod se utká s Japoncem Sugitou. Uvidíme, v jaké formě jej zastihne začátek roku.

Zálusk na grandslamový primát mají však samozřejmě i další slavní hráči. O možných šancích dalších členů slavné “velké čtyřhry“, Novaka Djokoviče a Andyho Murrayho má však Hewitt mírné pochyby: „Bude pro ně velmi obtížné se dostat zpět na vrchol,“ poznamenal na adresu 12., respektive 16. hráče světového žebříčku. „Nikdy bych však tyto hráče neodpisoval. Ukázali, že v horkých australských podmínkách umí zahrát velmi dobře. Pokud zvládnou první týden, mohou stále mířit velmi vysoko a budou jen těžko k poražení,“ poznamenal.