Murray poslal dojemný vzkaz mladým sportovcům: Zažijete zklamání i nezdary

- Jan Vojkůvka

Sport není jen o prožívání úspěchů a vítězství. Každý někdy zažije i opačnou stranu svého snažení. Své o tom ví i Brit Andy Murray, který ve videu pro BBC poslal všem mladým a začínajícím sportovcům emocionální vzkaz o stinné stránce sportování.

„Mé poselství mladým sportovcům spočívá v tom, že po své zvolené cestě budete mít všichni i nějaké neúspěchy. Každý je má,“ uvádí Murray ve videu, které natočil pro BBC. „Zažijete zklamání. Nemusíte být zvolení do vašeho týmu, prohrajete velká finále. Ale to je všechno v pořádku,“ říká.

„Není to špatná věc. Budou existovat lidé, kteří vám po prohře řeknou, že to nemůžete dělat, že na to nemáte. Vždy bude existovat negativní kritika. Ale pokud budete v sebe stále věřit, pokud budete tvrdě pracovat, dostanete se se tam, kam chcete,“ pokračuje Murray.

„Dosáhnete svých cílů a ambicí. Jděte ven a dejte se do toho! Hodně štěstí,“ dodává britská tenisová jednička, která v minulé sezoně dosáhla po dlouhých letech dobývání i postu světové jedničky.

Murray moc dobře ví, o čem mluví. Zklamání a nezdarů prožil spoustu. Tím posledním zklamáním pak byla nutnost přerušit kariéru kvůli zranění kyčle. Na kurtech se naposledy objevil během Wimbledonu a od té doby se trpělivě a pilně připravuje na svůj comeback, který by rád absolvoval v lednu v Austrálii.