Nařkla Nadala z dopingu a teď musí platit! Soud přiznal Španělovi odškodné

- Jan Vojkůvka

Bývalá francouzská ministryně sportu Roselyne Bachelotová nemá z rozhodnutí pařížského soudu příliš velkou radost. Tribunál, který se zabýval žalobou světové jedničky Rafaela Nadala, určil, že Francouzka musí španělskému tenistovi zaplatit za pomluvu 10 000 eur (255 tisíc korun) a také udělil Bachelotové pokutu ve výši 500 eur (zhruba 13 tisíc korun).

„Jak můžete vidět v médiích, dnešek je pro mně, můj tým a mé fanoušky šťastným dnem,“ stojí v oficiálním prohlášení, které Rafael Nadal po rozhodnutí soudu ve čtvrtek vydal.

Španělská tenisová hvězda zažalovala bývalou francouzskou ministryni sportu za pomluvu, kterou o něm šířila. Bachelotová minulý rok v televizním pořadu, ve kterém se řešil doping ruské hráčky Marie Šarapovové, nařkla Nadala, že v roce 2012 kryl pozitivní dopingový nález dlouhou pauzou, kterou sváděl na zdravotní problémy. Španěl tehdy na okruhu scházel sedm měsíců.

„Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem,“ uvedla v rozhovoru Bachelotová. A pořádně tím Nadala i jeho fanoušky popudila a na stranu Španěla se téměř okamžitě postavila řada sportovců, španělská vláda i národní olympijský výbor.

Soud nakonec dal Nadalovi za pravdu a Bachelotovou potrestal uložením pokuty a nutností zaplatit odškodné. „Francouzská justice rozhodla případ ve prospěch mé cti a bezúhonnosti jako sportovce. Chtěl bych poděkovat všem, kteří ve mne věřili,“ podotkl Nadal, který dle svých slov věnuje peníze na charitu.