Posun v případu Kvitové? Policie svolala na čtvrtek briefing

- Jan Vojkůvka

Policie v Olomouci svolala na čtvrtek informativní schůzku k vyšetřování prosincového přepadení české tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Bližší podrobnosti k plánovanému briefingu sděleny nebyly, ale podle informací ČTK by se mělo jednat o posun ve vyšetřování.

Důvodem údajně nemají být informace ohledně dopadení pachatele, který Petru Kvitovou přepadl 20. prosince minulého roku a ošklivě ji pořezal na levé ruce.

„Jde o posun v trestním řízení. Na briefingu se vedoucí odboru obecné kriminality vyjádří k tomu, jak probíhalo v tomto trestním řízení šetření. Bližší informace budou ve čtvrtek,“ řekla pro ČTK krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Sedmadvacetiletá Kvitová byla po přepadení převezena s vážným poraněním levé ruky do Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, kde prodělala čtyřhodinovou operaci pod vedením chirurga Radka Kebrleho.

Zatímco Kvitovou čekala několikaměsíční rekonvalescence, policie rozjela pátrání po pachateli, kterému za závažný zločin vydíráno hrozí až 12 let vězení. Ač se policie několikrát obrátila s žádostí o pomoc na veřejnost, k dopadení pachatele nepomohlo ani více než 300 podnětů. Dle informací pracují kriminalisté s několika vyšetřovacími verzemi.

Za informace, které povedou k dopadení pachatele, je vypsána také odměna ve výši půl milionu korun.