Vole, nejlepší kafe mýho života! Shapovalov a jeho neskutečná „porada“ s trenérem

- Tomáš Macák

Porada s trenérem přes sluchátka je jen jednou věcí ze široké plejády tenisových inovací, které se na Next Gen Finals v Miláně testují. Komunikaci s trenérem tak mohou velmi kvalitně slyšet i televizní diváci. Ti se při zápase mezi Denisem Shapovalovem a Andrejem Rubljovem zřejmě nestačili divit. „Byli jsme dnes v kavárně u hotelu. Řeknu ti, že to bylo nejlepší kafe, jaké jsem kdy měl," vyprávěl osmnáctiletý Shapovalov v přenosu.

Rozhoduje se o druhém postupujícím ze skupiny a Andrej Rubljov si bere přestávku na ošetření. Kanadský tenista Shapovalov využívá možnosti popovídat si se svým trenérem Martinem Laurendeauem a oba si tak nasazují sluchátka. Čekali byste v rozhovoru taktické pokyny? Mezi osmnáctiletým mladíkem a jeho koučem se strhává debata o kvalitě kávy a její ceně. „Byli jsme dnes v kavárně u hotelu. Řeknu ti, že to bylo nejlepší kafe, jaké jsem kdy měl,“ rozplýval se Shapovalov. 

Místo probírání aktualního zápasu Kanaďan opakovaně nemohl uvěřit tomu, jak levnou kávu v Milěně pil. „Měl jsem dvě cappuccina, on měl cappucino a espresso, a já si k tomu ještě dal croissant. Šest euro," nevěřil Shapovalov nízké ceně. „Je to šílené a ještě ke všemu to bylo tak dobré," pochvaloval si osmnáctiletý hráč. Jeho trenér byl zjevně naladěn na stejnou notu a tak se sám podělil o své kavárenské zážitky.

Dobré rozpoložení ale Shapovalovi nepomohlo, protože zápas nakonec v pěti setech prohrál a na premiérovém ročníku Turnaje mistrů pro tenisty do 21 let skončil. 

To, že je kanadský hráč opravdovým milovníkem capuccina, následně potvrdil sám na twitterovém účtu, kam přidal fotku s jeho oblíbeným nápojem.