VIDEO: S ledovým klidem. Cuevas vyškolil neuvěřitelným úderem světovou jedničku

- Filip Lefenda

Závěr čtvrtečního programu na turnaji Masters v Paříži patřil osmifinálovému souboji světové jedničky Rafaela Nadala s Uruguaycem Pablem Cuevasem. Jihoameričan silně favorizovaného protivníka pořádně potrápil, když donutil jít Španěla do tří setů. V tom prvním se dokonce blýskl úderem dne, když nachytal Nadala s ledovým klidem zahraným vítězným tweenerem.

Jedna z ozdob utkání se zrodila na startu pátého gemu úvodní sady. Nadal byl za stavu 3:1 na podání, po němž se vydal na síť. Cuevas však vytáhl neuvěřitelný prohoz hraný mezi nohama. Úder navíc provedl 36. hráč světového žebříčku s takovou lehkostí, že i současný tenisový král nevěřil vlastním očím.

Duel nakonec skončil očekávaným vítězstvím Nadala, byť se na něj Španěl nadřel. Po vyhraném prvním setu v poměru 6:3 totiž druhé dějství ztratil skrze zkrácenou hru. V poslední sadě už si ale počínal opět lépe favorit, který protivníka připravil dvakrát o podání, zatímco sám na servisu zaváhal jen jednou, a vynutil si postup do čtvrtfinále. V tom se v pátek střetne se Srbem Filipem Krajinovičem.