Hradecká si kvůli zranění nezahraje až půl roku. Hrozí jí další operace

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Lucie Hradecká může na okruhu WTA scházet až půl roku. Její zranění kolene, které ji připravilo o letošní Turnaj mistryň, je totiž vážnějšího rázu a jedna z nejlepších deblistek současnosti bude muset nejspíš absolvovat další operaci.

Jednu operaci už má dvojnásobná olympijská medailistka za sebou. Tu musela podstoupit po zranění kolene, které si zranila v čínském Wu-chanu. Ač původně chtěla stihnout návrat ještě před Turnajem mistryň, nakonec musela předčasně ukončit sezonu a nyní jí hrozí, že bez tenisu bude až do jara příštího roku.

„Na první operaci zjistili, že mám vaz rupnutý, tedy roztřepený z pětasedmdesáti procent. Tři čtvrtiny vazu mi dali pryč,“ řekla v rozhovoru pro deník Sport. „Ještě je šance, že bych na druhou operaci nemusela, kdyby si s tím koleno samo poradilo. Ale tomu já nevěřím,“ podotkla Hradecká.

Po úspěšné deblové sezoně s Kateřinou Siniakovou mířil český pár až na turnaj WTA Finals, kam měl namířeno i díky pěti finálovým účastem v tomto ročníku, včetně titulového zápasu na US Open. Hradecká si však během kvalifikace dvouhry v čínském Wu-chanu přivodila vážné zranění, které jí výrazně komplikuje kariéru.

Dvaatřicetiletá hráčka sice nechce pověsit tenisovou raketu na hřebík, ale uvědomuje si, že návrat může být hodně těžký. „Nikdy jsem nebyla takhle vážněji zraněná, abych se musela vracet po delší době. Vzala jsem to jako další výzvu. Chci si dokázat, že to zvládnu,“ uvedla Hradecká.