Vítězka Turnaje mistryň Wozniacká: Raketu teď měsíc nevezmu do ruky!

- Filip Lefenda

Caroline Wozniacká pozvedla v neděli nad hlavu svou sedmadvacátou a zároveň nejcennější trofej. Dánská tenistka ovládla poprvé v kariéře Turnaj mistryň, když ve finále zdolala Venus Williamsovou, a čeká ji zasloužené volno.

„Šla jsem do turnaje s tím, že bude jeden z těch nejtěžších,“ přiznala Wozniacká. Postup do vyřazovacích bojů si však zajistila bleskurychle. S Ukrajinkou Svitolinovou a světovou jedničkou Halepovou ztratila ve čtyřech setech dohromady jen čtyři gemy, oběma soupeřkám přitom nadělila kanára. Toho ostatně uštědřila i v posledním skupinovém vystoupení Garcíaové, o postup bojující Francouzka ale nakonec duel otočila.

V semifinále pak sedmadvacetiletá Dánka vyřadila Karolínu Plíškovou, proti níž v prvním dějství odvrátila šest setbolů a získala jej skrze zkrácenou hru. Druhý set už pak Wozniacká ovládla poměrem 6:3 a šla do finále.

V tom i přes dvě ztracená podání vyhrála první set proti starší ze sester Williamsových 6:4. V tom druhém pak vedla už 5:0, když přišel blok. „Pořád se třesu,“ řekla s úsměvem Wozniacká, když si na nelehkou pasáž utkání vzpomněla. „Vedla jsem 5:0, všechno šlo skvěle, pak se ale Venus zvedla. Chodila do úderů, servírovala mi na tělo. Jsem hrozně šťastná, že jsem to nakonec zvládla,“ mohl jí poté, co za stavu 5:4 naposledy prolomila servis Američanky, spadnout balvan ze srdce. „A také, že je konec sezóny,“ dodala rychle.

Jak si téměř dvouměsíční pauzu bez turnajového zápolení čerstvá šampionka užije? „Pojedu na dovolenou, budu si užívat a odpočívat. Byl to skvělý, ale dlouhý rok,“ netajila únavu jak fyzickou, tak i tu duševní.

„Někdy za měsíc se začnu zase připravovat na novou sezónu, teď ale nevezmu čtyři týdny raketu vůbec do ruky,“ usmívala se na tiskové konferenci bývalá světová jednička. Ta si po turnaji v Singapuru polepšila v žebříčku WTA o tři příčky na aktuální třetí místo.