WTA

Útok na TOP 20 v nedohlednu. Šafářová vynechává další turnaj

- Jakub Slunečko

Jako by se smůla od Lucie Šafářové nemohla odlepit. Kvůli zraněnému zápěstí ve čtvrtek česká tenistka oznámila, že neodjede ani na turnaj do Pekingu. Po Wu-chanu tak vynechá druhý tenisový podnik za sebou a útok na první světovou dvacítku, který Šafářová vyhlásila po povedeném US Open, se odkládá.

Poraněné zápěstí trápí Šafářovou už od turnaje v kanadském Québecu, kde došla do semifinále. Přivezla si tam výbornou formu z US Open, následně ji ale bohužel opět zradilo zdraví. 

„S lítostí musím oznámit, že nepřijedu na China Open do Pekingu. Moje zraněné zápěstí mi nedovolí návrat na kurty,“ napsala Šafářová na svůj instagramový profil. Jak vážné zranění je a jak dlouhý odpočinek si vyžádá, Šafářová nedodala. 

V Pekingu loni česká tenistka vyhrála titul ve čtyřhře s parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Ta stále rehabilituje po ošklivém zranění kolene z Wimbledonu.

Šafářovou zápěstí nezlobí poprvé, v polovině září v kanadském Québecu se ale situace zhoršila a okolnosti českou tenistku nakonec donutily minimálně na pár týdnů přerušit sezonu. Třicetiletou Šafářovou to může mrzet o to víc, že nedávném US Open předváděla výborný tenis a věřila si na návrat do první světové dvacítky.

Ten je ale teď daleko. Šafářová zůstává na 29. příčce v singlovém žebříčku, v tom deblovém přijde i kvůli zranění a padajícím bodům o post světové jedničky. Na čele ji vystřídá Martina Hingisová.