Poprvé bez trenéra. Hlavním cílem je Turnaj mistryň, hlásí Plíšková z Tokia

- Jan Havlovic

Čtvrtfinálová prohra na US Open, pád z pozice světové jedničky a nakonec i ukončení spolupráce s Davidem Kotyzou. V kariéře Karolíny Plíškové se toho za poslední tři týdny událo mnoho. Aktuální světová čtyřka přesto zůstává pozitivně naladěna a vyhlíží šňůru turnajů v Asii, na kterých může opět zaútočit post královny ženského tenisu. „Doufám, že budu předvádět znovu dobrý tenis,“ říká pětadvacetiletá tenistka před vstupem do turnaje v Tokiu.

Americká šňůra turnajů se Karolíně Plíškové nevyvedla dle představ. V Torontu, Cincinnati i ve Flushing Meadows sice úplně nezklamala, avšak ambice měla jistě vyšší než dvě čtvrtfinále a jedno semifinále. „Po návratu z New Yorku jsem byla trochu unavená, a tak jsem si pár dní orazila,“ prozradila Plíšková v rozhovoru pro oficiální stránky WTA. „Poté jsem čtyři dny trénovala a cítím se velmi dobře,“ hlásí světová čtyřka.

Na Plíškovou nyní čekají v závěru sezóny další výzvy. Vzhledem ke slabým loňským výsledkům na podnicích v Asii má Češka opět šanci uzmout si trůn královny ženského tenisu pro sebe. Hlavním cílem je však pro pětadvacetiletou tenistku singapurský Turnaj mistryň. „Je to můj primární cíl. Ráda bych se tam kvalifikovala,“ přiznává.

„Stále mi chybí pár bodů. Doufám, že svou účast potvrdím již na turnajích tady v Asii,“ vyhlíží Plíšková podniky v Tokiu, Wu-chanu a Pekingu.

Právě na turnaji v japonské metropoli se české jedničce v minulém roce nedařilo. „V loňské sezóně se mi tady nevedlo příliš dobře, a tak bych chtěla letos předvést lepší výkony,“ vzpomíná Plíšková na nepovedený osmifinálový duel s Běloruskou Sasnovičovou, ve kterém prohrála 4:6 a 2:6. 

Královna es uplynulých sezon má však i přesto na zemi vycházejícího slunce dobré vzpomínky. „Japonsko mám ráda. V mládí jsem tu hrála nějaké menší turnaje, a tak se do této země vždycky ráda vracím,“ zavzpomínala Plíšková na své začátky na profesionálním okruhu.

Letošní turnaj v Tokiu je velmi nabitý a není zde lehké soupeřky. „Každý rok je tady pavouk velmi kvalitní. Od úvodního kola tady nenarazíte na lehkého protivníka,“ uvědomuje si česká hráčka, kterou čeká v prvním zápase Polka Linetteová, která překvapivě vyřadila Australanku Gavrilovovou.

Plíškovou čeká zároveň první turnaj bez svého trenéra Davida Kotyzy, se kterým rozvázala spolupráci v minulém týdnu. Světová čtyřka i přesto věří v dobré výkony. „Je skvělé být zpět v Asii a doufám, že budu předvádět dobrý tenis,“ dodává Češka závěrem.