Kvitová otevřela ve Fulneku areál s vlastním jménem

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová, čerstvá čtvrtfinalistka US Open, se vrátila před cestou na asijskou šňůru turnajů domů, aby ve Fulneku otevřela tenisový klub se svým jménem. Dvojnásobná wimbledonská šampionka darovala klubu také nové zázemí.

Tenisový areál Petry Kvitové. Takovým názvem se nyní může honosit místo, kde Jiří Kvita, otec české hráčky, svou dceru připravoval na život profesionálky a grandslamové vítězky.

„Zdravím z tenisového areálu Petry Kvitové ve Fulneku!“ napsala česká tenistka na svém twitterovém účtu. „Tyto kurty jsou pro mě speciální a plné vzpomínek, takže jsem byla potěšena, že mohu určitým způsobem pomoci a něco vrátit místu, které mi toho na začátku mého tenisového dobrodružství tolik dalo,“ cituje Kvitovou oficiální web WTA.

„Doufám, že si všichni ve Fulneku budou areál užívat,“ vyjádřila přání Kvitová. Fulnecký klub je nadále pro českou hráčku především rodinnou záležitostí, ač sama v něm již nepůsobí. Její otec Jiří stále do klubu chodí hrát, zatímco její starší bratr Libor je v klubu hlavním trenérem a manažerem kurtů.

Kvitovou čeká příští týden cesta do Číny na turnaj ve Wu-chanu, který začíná 24. září. V rámci asijské šňůry by měla odehrát rovněž podniky v Pekingu a Tchien-ťinu.