To je k breku. Strýcová neměla svůj den, dorazily ji zprávy z internetu

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Co se to dělo? To kdyby čert věděl. Barbora Strýcová si vybrala den blbec a proti sebevědomé Jennifer Bradyové uhrála ve druhém kole US Open dva gemy. „Neměla jsem svůj den a nedala jsem tam ani balon. Nešlo to ani nějak zvrátit. Ona hrála takticky velmi dobře, ale nedonutila jsem ji hrát hůř,“ řekla pak zklamaně česká tenistka.

Urostlá Američanka letos už došla třeba do osmifinále Australian Open a má to svůj důvod. Když totiž favoritky dají Bradyové šanci, dokáže se nabudit možná až kousek nad své limity. To byl bohužel i případ čtvrtečního dopoledne, kdy na kurtu od začátku dominovala.

„Byla jsem pasivní a taková holka vás žene od prvního balonu,“ řekla smutná Strýcová po porážce dvakrát 1:6. „Nakopávaným forhendem mě odtlačovala od zadní čáry. Já jsem do toho nechodila, jak jsem měla. Neměla jsem svůj den a nedala jsem tam ani balon,“ pokračovala.

Po úvodním setu chtěla Strýcová ještě zapomenout a pokusit se zápas proti 91. hráčce světa otočit. Cílem byl první gem, jenže ten česká tenistka opět ztratila. Až za stavu 0:5 si řekla: „Na grandslamu kanára dostat nechci, alespoň jeden gem vybojuju!“ Strýcová utekla ze dvou mečbolů, sebrala soupeřece podání, to bylo ale vše.

„Bylo mi do breku. Takové dny jsou, ale štve mě to, že to je na grandslamu,“ řekla smutná Češka. „Potom jsem otevřela mobil a píšou tam, že mě zabijou… Ale to je v pohodě, to zvládneme,“ okomentovala zákeřné zprávy z internetu, o nichž se nedávno poměrně osobně vyjádřila na svém Facebooku.

Problém, který provází většinu tenistů, ale hned hodila za hlavu. Zato vzpomínky na tenhle nepovedený zápas bude z mysli vyhánět už hůře. „Bude to těžké skousnout, protože mě taková porážka fakt mrzí. Ale máme ještě debla, tak se budu snažit, abychom dopadly dobře,“ řekla směrem ke čtyřhře po boku Lucie Šafářové.