VIDEO: Obětavý skok Safina! Památnou bitvu na US Open okořenila rybička ruského šampiona

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník US Open se nezadržitelně blíží a do začátku poslední grandslamu sezony zbývají už jen necelé čtyři týdny. Není tak na škodu zavzpomínat a zahledět se krátce do minulosti turnaje ve Flushing Meadows. Dnes si připomeneme památnou bitvu Tommyho Haase s Maratem Safinem, kterou okořenila epická výměna s rybičkou na konec!

Stalo se tomu 5. září 2006, kdy se v rámci čtvrtého kola utkali Němec Tommy Haas, který je i po jedenácti letech stále aktivní, ač pomalu končí se svou kariérou, a ruský bouřlivák Marat Safin, kterého, kromě tenisových dovedností, proslavila také výbušná povaha.

Souboj bývalé světové jedničky s bývalou světovou dvojkou přinesl v osmifinále US Open pětisetovou bitvu, v níž se nakonec z vítězství radoval Haas, který otočil zápas ze stavu 1:2 na sety a vyhrál 4:6, 6:3, 2:6, 6:2 a 7:6. Pro Haase to byl tehdy druhý pětiseťák v řadě a v tom třetím následně ve čtvrtfinále prohrál s dalším ruským hráčem Nikolajem Davyděnkem.

Zápas mezi oběma hvězdami okořenila také fantastická výměna jako ze staré školy, při níž se oba soupeři přetlačovali na síti a vítězný úder si připsal Safin po obětavém skoku po prohozu od Haase, který přesně umístěný míček vrátit do hry už nedokázal.