ITS CUP: Kristýna Plíšková titul v Olomouci nevybojovala, překvapivě jej slaví Američanka Peraová

- Jan Havlovic, Filip Lefenda

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OLOMOUCE: Domácí osmdesátitisícový turnaj v Olomouci má překvapivou vítězku. Je jí dvaadvacetiletá Američanka Bernarda Peraová, hráčka třetí světové stovky žebříčku WTA, která ve finále přemohla nejvýše nasazenou Kristýnu Plíškovou ve třech setech.

Po dramatické koncovce prvního dějství, kterou Peraová získala 7:5, vstoupila do druhého setu lépe Češka, za stavu 2:0 však byl zápas kvůli zhruba na hodinu a čtvrt přerušen.

Po návratu na kurty nejprve Plíšková navýšila náskok na 3:0, jenže poté prohrála čtyři gemy v řadě. Turnajová jednička se ale nepoložila a poté, co srovnala stav na 4:4, získala následně i servis soupeřky a sadu i díky dvěma odvráceným brejkbolům dopodávala.

Třetí set už ale byl opět v režii Američanky, která si bleskově vypracovala náskok tří her. V páté hře manko brejku Plíšková smazala, jenže vzápětí opět ztratila servis, který už po zbytek duelu zpět neuhrála. Sada tak skončila výsledkem 3:6.

„V průběhu celého týdne jsem se na své poměry potácela s katastrofálním servisem,“ hledala poražená finalistka hlavní příčinu neúspěchu. „Dnes to asi rozhodlo také. Musím ale říct, že Bernarda hrála skvěle, takže si vítězství zasloužila,“ vyzdvihla pětadvacetiletá Češka výkon soupeřky.

Plíšková si působení na turnaji pochvalovala. „Jsem hrozně nadšená, kolik lidí sem chodilo fandit, i když jsem nehrála nějaký skvělý tenis. Chtěla bych jim hrozně poděkovat,“ vysloužila si potlesk ochozů a pokračovala. „Je tady neskutečné zázemí. Byl to skvělý týden, užila jsem si ho,“ uzavřela česká hráčka, která se nyní přesune do čínského Nan-čchangu na turnaj WTA, krátké povídání přímo na kurtu.

 

Finále dvouhry
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (41.) [1] - Bernarda Peraová (USA, 217.) 5:7, 6:4, 3:6

ITS CUP den po dni

22.7.2017
ITS CUP: Kr. Plíšková porazila Allertovou a prošla do finále

21.7.2017
ITS CUP: Kr. Plíšková je v semifinále, Allertová vyřadila Hradeckou. Malečková končí

20.7.2017
ITS CUP: Kr. Plíšková při postupu do čtvrtfinále odvrátila tři mečboly, Hradecká a Allertová se trápily ve třech setech

19.7.2017
ITS Cup: Hradecká se představila drtivým vítězstvím, postupují i Zarycká s Malečkovou

18.7.2017
ITS CUP: Kr. Plíšková se trápila v prvním setu, ale postupuje. Allertová na úvod ztratila dvě hry

17.7.2017
ITS CUP: Kladivová nasazenou jedničku nezaskočila, českou bitvu ovládla Žovincová

16.7.2017
ITS CUP: M. Pantůčková otočila zápas, do finále kvalifikace postoupily také Kladivová s Žovincovou

15.7.2017
ITS CUP: Do druhého kvalifikačního kola v Olomouci prošlo sedm Češek


Galerie