ITS CUP: Kr. Plíšková porazila Allertovou a prošla do finále

- Jan Vojkůvka

Ryze české semifinále okořenilo program olomouckého turnaje ITF, na kterém se proti sobě postavily nasazená jednička Kristýna Plíšková a trojka turnaje Denisa Allertová. Duel, jenž se protáhl do tří setů, vyhrála 5:7, 6:4, 6:1 Plíšková, jež prošla do svého druhého letošního finále.

Obě hráčky spolu odehrály první vzájemný zápas. Favoritkou střetnutí byla Plíšková, jíž náleží 41. místo na světovém žebříčku a v této sezoně prozatím na svůj první titul čeká. Allertová, která naopak už jeden titul na ITF Pro Circuit letos získala, však neprodala svou kůži lacino.

První set byl jako na houpačce a plný zvratů. Allertová neudržela vedení 4:1 a rázem čelila na returnu stavu 4:5. Dokázala se však brejkem vrátit zpět do hry a třemi gemy v řadě získala úvodní dějství.

Další průběh zápasu však již patřil favorizované Plíškové. Ta sice brejk z páté hry druhého setu neudržela, ale Allertová po další ztrátě podání už odpověď nenašla, ač měla brejkbol za stavu 4:5. Ten však nevyužila a zápas musel jít do rozhodující třetí sady, v níž od stavu 1:1 vyhrála Kristýna pět gemů v řadě.

O svůj první letošní titul se v neděli utká s Američankou Bernardou Peraovou, která postoupila z prvního semifinále po téměř dvouhodinovém utkání, v němž porazila slovenskou tenistku Michaelu Hončovou 6:4, 2:6, 6:1.

Plíšková prožívá jednu z nejlepších sezon kariéry. V žebříčku WTA se posunula na své dosavadní maximum, kterým je 41. místo světa a letos se prokousala už do finále J&T Banka Prague Open. K tomu vybojovala čtvrtfinále na turnajích v Šenčenu, Bielu, Štrasburku a na Mallorce. Zítra bude v souboji o trofej výraznou favoritou a může obrazně korunovat dosavadní vývoj sezony i titulem.


Semifinále dvouhry
Michaela Hončová (SVK, 362.) - Bernarda Peraová (USA, 217.) 4:6, 6:2, 1:6
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (41.) - DENISA ALLERTOVÁ (106.) 5:7, 6:4, 6:1
Finále čtyřhry
Hesseová (FRA), Rodriguezová (MEX) - Hončová (SVK), Serbanová (ROU) 3:6, 6:2, 10:6

ITS CUP den po dni

 

21.7.2017

ITS CUP: Kr. Plíšková je v semifinále, Allertová vyřadila Hradeckou. Malečková končí

20.7.2017

ITS CUP: Kr. Plíšková při postupu do čtvrtfinále odvrátila tři mečboly, Hradecká a Allertová se trápily ve třech setech

19.7.2017

ITS Cup: Hradecká se představila drtivým vítězstvím, postupují i Zarycká s Malečkovou

18.7.2017

ITS CUP: Kr. Plíšková se trápila v prvním setu, ale postupuje. Allertová na úvod ztratila dvě hry

17.7.2017

ITS CUP: Kladivová nasazenou jedničku nezaskočila, českou bitvu ovládla Žovincová

16.7.2017
ITS CUP: M. Pantůčková otočila zápas, do finále kvalifikace postoupily také Kladivová s Žovincovou

15.7.2017
ITS CUP: Do druhého kvalifikačního kola v Olomouci prošlo sedm Češek