Nejlepší hráčka června? Wimbledonská šampiónka, světová jednička nebo znovuzrozená česká lvice!

- Daniel Kubelka

Oficiální webové stránky WTA jako každý měsíc i nyní vyhlašují anketu o nejlepší hráčku za uplynulé období. V nominované trojce za červen jsou hned dvě Češky, Petra Kvitová a Karolína Plíšková! O vítězství se však popere i čerstvá wimbledonská šampiónka Garbine Muguruzaová.

1. Petra Kvitová

Hollywoodští scénáristé by ten scénář lépe nenapsali, jenže tenhle příběh napsal sám život. Petra Kvitová, vracející se na kurty po těžkém zranění ruky, ovládla hned druhý turnaj po svém návratu. Na French Open se česká lvice ještě rozehřívala, o čtyři týdny později však naprosto suverénně vybojovala titul na trávě v Birminghamu, když cestou ke své jubilejní dvacáté singlové trofeji ztratila jeden jediný set!

2. Karolína Plíšková

Nová světová jednička zářila především poslední červnový týden. V generálce na druhý grandslam sezony nedala šanci soupeřkám v Eastbourne a vybojovala již třetí turnajový vavřín v této sezoně. Cestou k trofeji porazila Světlanu Kuzněcovovou či Caroline Wozniackou a před Wimbledonem se zařadila do role hlavní čekatelky na post nejlepší hráčky světa.

3. Garbine Muguruzaová

Těžká konkurence pro české hráčky v červnovém hlasování. Garbine Muguruzaová pozvedla španělský prapor ve Wimbledonu a navázala na 23 let staré vítězství Conchity Martinezové. Čerstvá šampiónka z All England Clubu se po výhře na nejslavnějším turnaji planety vrátila na žebříčku mezi pět nejlepších hráček.

Hlasovat o nejlepší hráčku měsíce června můžete ZDE.