Těhotná Serena fandí u televize a těší se na potomka. Nevyměnila bych to za žádný grandslam, říká

- Jan Vojkůvka

Zápolení na tenisovém dvorci musela Serena Williamsová vyměnit za čekání na porod svého prvního potomka. Na tenis samotný ovšem rozhodně nezapomněla a kromě tréninků, jež absolvuje i v pokročilém stádiu těhotenství, s chutí sleduje cestu své sestry Venus v cestě za osmým grandslamovým titulem.

„Jsem klidná natolik, jak jen sestra může být, takže v podstatě vůbec,“ prozradila Serena v rozhovoru pro espnW. Zápasy starší Venus sleduje doma na televizní obrazovce a dle svých slov prožívá každou výměnu. „Je strašně těžké ji sledovat, protože ji tak dobře znám, ale naštěstí hraje opravdu skvěle! Jsem na ni velmi pyšná,“ ujistila Američanka.

Na klidu Sereně nepřidá ani to, že sama nemůže v oblíbeném Wimbledonu, na němž vybojovala hned sedm titulů, startovat. Naposledy si soutěžní zápas užila na konci ledna, kdy právě svou sestru Venus porazila ve finále Australian Open. Od té doby kvůli těhotenství nehraje.

„Při sledování zápasů jsem mnohem nervóznější, než když sama hraji a je to všechno v mých rukou. Když jsem na kurtu, je to všechno na mně, ale nyní, když se na Venus dívám, tak chci, aby vyhrála a nemohu to nijak ovlivnit. Drásá mi to nervy,“ stěžuje si pětatřicetiletá Američanka.

S výkony své sestry ale může být nadmíru spokojená. O dva roky starší Venus na turnaji ztratila prozatím pouze jeden set a dokráčela až do finále, kde může získat svou šestou wimbledonskou trofej.

Přestávka, kterou si musela Serena Williamsová vzít při čekání na porod, naplňuje Američanku doposud nepoznaným štěstím. Přesto připouští, že se nemůže dočkat svého návratu. „Když vidím, jak holky nebo kluci hrajou, jsem naprosto nadšená a myslím, že mi to opravdu velmi chybí.“

S absencí na kurtu se ale vypořádala výborně a po dlouhých dvaceti letech na tour zjišťuje, že život nabízí i jiná štěstí, než jsou tenisové trofeje. „Roste ve mně nový člověk a asi to na mě působí. Když začínal Wimbledon, říkala jsem si, že mi bude strašně scházet pocit být tam. Ale nakonec to není tak strašné, jak jsem si myslela. Je to asi tím těhotenstvím. Být zraněná, cítila bych se mnohem hůř,“ vyjádřila se pro USA Today.

„Teď dělám něco, co je podle mě stejně důležité, ne-li mnohem důležitější,“ uvedla Williamsová. „Opravdu se těším, až se vrátím na kurt a budu mít čas si zase užívat hru, ale až do té doby bych současný stav nevyměnila za žádný grandslam,“ podotkla pro espnW.