Challenger v Popradu: Pavlásek nestačil na Stebeho a končí v semifinále

- Jiří Vachtl

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z POPRADU: Popradský challenger dospěl již do své závěrečné fáze. Pod Tatrami jsou totiž dnes na programu už zápasy semifinále dvouhry. V úvodním duelu se představil Adam Pavlásek, který se však do finále nepodívá. Český tenista nestačil ve třech setech na Němce Cedrika-Marcela Stebeho. Druhým finalistou se stal Laslo Djere, který ve dvou setech porazil Španěla Roberto Carballes Baenu.

Pavlásek nestačil na Stebeho
Cesta Adama Pavláska popradským challengerem končí před branami finále. Český tenista nestačil v pátečním semifinálovém duelu na Němce Cedrika-Marcela Stebeho, kterému podlehl po setech 7:6 (5), 4:6, 3:6. 

Pavlásek se podruhé v této sezoně probojoval do semifinále na challengeru a pomýšlet na postup do finále, neboť v souboji s Němcem Stebem byl papírovým favoritem. Český tenista vstoupil do boje o titul velmi dobře, když svého soupeře brejkl ve třetím gemu a vytvořil si náskok. Poté musel odvracet hned pět brejkbolů při vlastním podání, avšak situaci zvládl. Pavlásek šel následně za stavu 5:4 podávat na vítězství v první sadě, avšak situaci nezvládl, a tak se šlo do tiebreaku. V něm Stebe vedl již 5:1, ale poté nasazená sedmička získala šest bodů v řadě a ujala se vedení v zápase!

I vstup do druhého setu měl Pavlásek ideální, neboť se po dvou čistých hrách dostal do vedení 2:0. Německý soupeř však poté dokázal hned dvakrát prolomit podání českého tenisty a svůj náskok si již udržel. 

O vítězi tohoto duelu tak musela rozhodnout třetí sada, do které měl Pavlásek opět skvělý vstup a rychle vedl 3:0. Poté se však dostal ke slovu Stebe, který se z nepovedeného vstupu do třetího setu oklepal, získal šest gemů v řadě a mohl začít slavit postup do finále popradského challengeru. 

Semifinále dvouhry: 
ADAM PAVLÁSEK (147.) [7] – Cedrik-Marcel Stebe (GER, 215.) 7:6 (5), 4:6, 3:6
16:50 Roberto Carballes Baena (ESP, 144.) [6] - Laslo Djere (SRB, 121.) [3] 2:6, 5:7

Challenger v Popradu den po dni:

22.6.2017

Challenger v Popradu: Pavlásek postupuje přes Ofnera do semifinále, Kolář si finále čtyřhry nezahraje

21.6.2017

Challenger v Popradu: Pavlásek otočil zápas se Šafránkem, Kolář prohrál s Djerem

20.6.2017
Challenger v Popradu: Pavlásek, Šafránek a Kolář postupují, Michnev se s turnajem loučí. Martin nestačil na divokou kartu

19.6.2017
Challenger v Popradu: Odstartovala hlavní soutěž, Michnev s Ignatikem ve čtyřhře končí

18.6.2017
Challenger v Popradu: Kellovský se do hlavní soutěže nepodívá, Slovák Horanský postupuje z kvalifikace