Challenger v Popradu: Pavlásek postupuje přes Ofnera do semifinále, Kolář si finále čtyřhry nezahraje

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z POPRADU: Challenger v Popradu se již přehoupl do své druhé poloviny a ve čtvrtek byly na programu čtvrtfinálové duely dvouhry. Poslední český zástupce v singlu Adam Pavlásek zvládl svůj čtvrteční duel, když porazil Rakušana Ofnera ve dvou setech a postupuje do semifinále! Ve čtyřhře se představil v odpoledních hodinách Zdeněk Kolář, který společně s Rumunem Corneou útočil na postup do finále, ale po matném výkonu na podání prohráli se švýcarsko-rakouskou dvojicí Margaroliou a Weissbornem.

Pavlásek porazil Ofnera a je v semifinále
Adam Pavlásek postupuje na challengeru v Popradu do semifinále! Nasazená sedmička porazila ve čtvrtfinálovém duelu Rakušana Ofnera ve dvou setech a podruhé v letošní sezoně se probojovala mezi čtyři nejlepší hráče na challengeru.

Český tenista měl velmi dobrý vstup zápasu. V první sadě odvrátil při vlastním podání tři brejkboly a hned třikrát prolomil servis Ofnera, kterému nadělil kanára. Druhý set měl o poznání vyrovnanější průběh. Za stavu 5:4 si Pavlásek vypracoval mečbol, který však nevyužil a v následujícím gemu mohl jít při podání českého tenisty do trháku Ofner, leč ten svůj brejkbol rovněž nevyužil. Ve dvanácté hře si nasazená sedmička vypracovala druhý mečbol v zápase, který Pavlásek využil a mohl začít slavit postup do semifinále!

Kolář do finále čtyřhry v Popradu nepostoupil
Zdeněk Kolář si finále v popradské čtyřhře nezahraje. Společně se svým rumunským parťákem Victorem Vladem Corneou nestačili v semifinále challengeru v Popradu na švýcarsko-rakouskou dvojici Lucu Margaroliho a Tristana-Samuela Weissborna a vypadli před branami finále. S třetími nasazenými turnaje prohráli 3:6, 6:7 (5) zejména kvůli nepříliš povedenému výkonu na podání, o které během utkání přišli hned šestkrát a na servisu prohráli 35 fiftýnů.

Čtvrtfinále dvouhry
ADAM PAVLÁSEK (147.) [7] - Sebastian Ofner (AUT, 224.) 6:0, 7:5
Laslo Djere (SRB, 121.) [3] - Filip Krajinovič (SRB, 187.)[8] 1:6, 6:4, 7:5
Elias Ymer (SWE, 278.) - Cedrik-Marcel Stebe (GER, 215.) 2:6, 5:7
Martin Kližan (SVK, 46.) [1] - Roberto Carballes Baena (ESP, 144.) [6] 2:6, 3:6

Semifinále čtyřhry
Margaroli (SUI), Weissborn (AUT)[3] - Cornea (ROU), KOLÁŘ 6:3, 7:6 (5)
16:00 Arvidsson, Simonsson (oba SWE) - Kowalczyk (POL), Mies (GER) [4]

Challenger v Popradu den po dni:

21.6.2017

Challenger v Popradu: Pavlásek otočil zápas se Šafránkem, Kolář prohrál s Djerem

20.6.2017
Challenger v Popradu: Pavlásek, Šafránek a Kolář postupují, Michnev se s turnajem loučí. Martin nestačil na divokou kartu

19.6.2017
Challenger v Popradu: Odstartovala hlavní soutěž, Michnev s Ignatikem ve čtyřhře končí

18.6.2017
Challenger v Popradu: Kellovský se do hlavní soutěže nepodívá, Slovák Horanský postupuje z kvalifikace