VIDEO: Po Djokovičovi potrestal i Murrayho! Ramosovi došla trpělivost se zdržováním hry

- Jan Vojkůvka

Proti všem zvyklostem vystupuje na Roland Garros umpirový rozhodčí Carlos Ramos. Tenisové zápasy mají svá pravidla, ale nezřídka se stává, že těm nejlepším je kupříkladu mírné překročení limitu na servis tolerováno. Uznávaný sudí ale řekl dost a po Djokovičovi se nepáral ani se světovou jedničkou!

Napřed na konci minulého týdne potrestal varováním za zdržování Novaka Djokoviče v souboji s Argentincem Diegem Schwartzmanem, aby následně přidal varování za nesportovní chování rozčilujícího se Srba. Nyní si po světové dvojce vzal na mušku také tenistu číslo 1 na světovém rankingu.

Murray byl v obtížné situaci. Ve čtvrtfinále s Keiem Nišikorim prohrál úvodní set 2:6 a ve druhém za stavu 1:1 podával při shodě. Chtěl se na svůj servis soustředit a dával si na čas. To se ale Ramosovi nelíbilo a rozhodl se udělit Britovi varování.

Ač je Carlos Ramos velmi respektovaným rozhodčím, podruhé v krátké době se dostal do konfliktu s hvězdou mužského tenisu. Stejně jako Djokovič totiž i Murray vyrazil směrem k umpiru a proti rozhodnutí protestoval. „Jsem na tour už dlouho a nikdy jsem nic takového neviděl,“ nechápavě zvedal hlavu britský tenista.

„Každý jednotlivý míč jsi odehrál po vypršení času, protože jsi byl připraven po vypršení 26 nebo 27 vteřin,“ odmítl protesty Ramos. Murray se otočil a odešel servírovat, evidentně rozhozený. Přesto se zvládl zkoncentrovat a důležité podání udržet, čímž se nastartoval k obratu a zápas vyhrál 2:6, 6:1, 7:6 (0), 6:1.

Na tiskové konferenci se k celé situaci vrátil a nadále nechápal, proč rozhodčí za tak důležitého stavu zasáhl do hry. „Už po prvním gemu na servisu ve druhém setu mi řekl, že hraji hodně pomalu. Během druhého servírovacího gemu jsem dostal varování a ztratil první podání. Je možné, jsem opravdu hrál pomalu, ale nevím to, protože nemáme na kurtu hodiny. Jenže jsem necítil, že bych byl pomalejší než v předchozích zápasech, kdy jsem varování nedostal. A pokud jsem byl, měl jsem být varován už dříve a ne až ve čtvrtfinále,“ uvedl Murray.