Na tlak nemyslím a snažím se hrát svou hru, říká Plíšková před vstupem do turnaje v Miami

- Jan Havlovic

V úterý začala hlavní soutěž turnaje v Miami a také proběhl „media-day“, při kterém mezi novináře dorazila většina tenisových hvězd. O své dojmy před vstupem do turnaje se přišla mezi žurnalisty podělit také Karolína Plíšková, česká tenisová jednička.

Karolíně Plíškové zatím letošní sezona vychází nadmíru dobře. Na svém kontě má již dva turnajové vavříny, když triumfovala v Brisbane a Dauhá. Hlavním cílem sympatické tenistky však i nadále zůstává vítězství na grandslamovém turnaji. „V letošní sezoně bych ráda vyhrála grandslam, je jedno který,“ přiznala světová trojka na Twitteru WTA.

Finalistce loňského US Open se dařilo i v minulém týdnu v Indian Wells, kde zopakovala loňskou účast v semifinále. „Podobné to bylo i v minulém roce – postoupila jsem v Indian Wells do semifinále, ale poté jsem prohrála v Miami hned první zápas,“ zavzpomínala Plíšková na loňskou porážku s Maďarkou Babosovou.

„Chtěla bych to nyní změnit. Vím, že je to pro mě vždy boj, když udělám dobrý výsledek na jednom turnaji a hned poté přijedu na druhý,“ přiznala Plíšková, které se přesně tato situace stala na začátku letošního roku. Česká tenisová jednička vyhrála turnaj v Dauhá, ale na dalším podniku v Dubaji ztroskotala hned na první soupeřce.

Nyní je však česká tenistka o něco zkušenější, sebejistější a již dlouho figuruje na žebříčku v TOP 10. Světová trojka by ráda zaznamenala větší úspěch i na prosluněné Floridě. „Myslím, že jsem v letošním roce v dobré formě, a tak doufám, že tady v Miami uspěji a nevypadnu hned po prvním zápase.“

„Snažím se na tlak nemyslet a hrát svoji hru. Zatím to vychází,“ dodala čerstvě pětadvacetiletá tenistka závěrem.