Tvrdě dřu na svém uzdravení, vzkazuje přes facebook Petra Kvitová

- Jan Vojkůvka

Touží po návratu na kurty, sama ale ví nejlépe, že musí stále trpělivě odpočívat a léčit zraněnou ruku. Petra Kvitová tři měsíce od přepadení ve svém prostějovském bytě stále netuší, kdy bude moci říci, že se vrací. „Na uzdravení tvrdě dřu,“ vzkazuje přes svůj facebook česká tenistka.

Na chvíli, kdy bude moci vzít raketu do ruky, zatím stále čeká. Ale svou snahu o návrat nevzdává. „Ahoj lidi! Chtěla jsem vás pozdravit,“ píše Kvitová na svém oficiálním facebookovém profilu. „Čas hrozně letí - jsou to tři měsíce od útoku - a chci vám dát vědět, že tvrdě dřu na svém uzdravení. Stále nemohu číct, kdy se vrátím, ale mohu vám říci, že tenis je pro mě obrovskou motivací a uvědomila jsem si, jak moc mám ráda výzvy.“

Ač nemůže v rukách držet raketu, rozhodně nijak nezahálí a pracuje alespoň na své kondici. Dlouhé soustředění spojené s léčbou své levé ruky absolvovala Kvitová na Kanárských ostrovech v Clubu La Santa na Lanzarote, kde trávila období mezi sezonami v posledních dvou letech.

„Stále jde vše podle plánu a bez komplikací. Petra ruku dál rozhýbává, posiluje a vše směřuje k tomu, aby mohla hrát co nejrychleji tenis. Bylo by neseriozní teď říkat jakýkoli termín. Všichni ale věříme, že to bude v co nejkratší době,“ řekl po návratu Kvitové z Kanárských ostrovů její mluvčí Karej Tejkal.

A sama Kvitová nyní potvrzuje, že ač je před ní stále ještě spousta práce, boj o návrat nehodlá vzdát. „Můj pohled na život se hodně změnil a dělám vše pro to, abych dala sama sobě druhou šanci vrátit se na kurt. Děkuji vám, že při mně během toho stojítě a doufám, že se brzy uvidímě,“ dodala na závěr.