Andy Murray si poranil loket a odhlásil se z turnaje v Miami

- David Schlegel

Světová jednička Andy Murray se odhlásil z turnaje v Miami, který začíná příští týden. Důvodem je zranění pravého lokte. Murray prohrál minulý týden v Indian Wells ve 2. kole se 129. hráčem světa Vaskem Pospisilem a v zápase měl zjevné problémy s podáním.

Devětadvacetiletý Brit, který na Floridě triumfoval v letech 2009 a 2013, v krátkém prohlášení uvedl, že se bude nyní soustředit na to, aby se dal do pořádku pro antukovou část sezóny. "Omlouvám se fanouškům. Turnaj v Miami je jeden z mých oblíbených turnajů," dodal.

Díky jeho odhlášení by se měl posunout do hlavní soutěže Američan Taylor Fritz a posledním hráčem, který by se měl objevit v pondělním losu kvalifikace, je nyní Čech Lukáš Rosol.

Murray by se mohl vrátit do akce v příštím měsíci, kdy Velká Británie hraje Davis Cup s Francií. Zápas začíná 7. dubna a měl by se hrát v hale na antuce ve francouzském Rouenu.

V posledních dnech se objevily spekulace, že se z turnaje z Miami odhlásí i Srb Novak Djokovič. I on má problémy s pravým loktem.