Pozor, Plíšková útočí na trůn! Světovou jedničkou může být už na apríla!

- Ivo Horký

Zdálo se, že ta šance se objeví až při grandslamovém French Open, ale je to tady. Karolína Plíšková se může stát už za necelé tři týdny tenisovou královnou! Potřebuje "jen" vyhrát turnaje v Indian Wells i Miami. Dokáže to?

Nikdy se za tímto cílem nepachtila. „Jasně, láká mě být světovou jedničkou, byl to jeden z mých dětských snů,“ přiznala Karolína opakovaně s tím, že priority už má jiné. „Teď je pro mne důležitější hrát dobře na velkých turnajích, hlavně na grandslamech, a prát se o tituly. Pokud to dokážu, pozice jedničky přijde automaticky s tím,“ usmála se.

Co jí k usednutí na trůn chybí! Přesně DEVĚT kroků plus "podpora" Němky Angelique Kerberové. Plíšková je na megaturnaji v Indian Wells už ve čtvrtfinále, když jí naposledy vzdala po půlhodině Švýcarka Bacsinszká. „Jsem za postup ráda, ale samozřejmě jsem zápas nevyhrála tak, jak bych si přála,“ pokrčila rameny. Zato rivalka Kerberová svůj duel nezvládla, když selhala s Ruskou Vesninovou. „Neměla jsem svůj den,“ smutnila.

A rázem je vše jasné! Pokud Plíšková v Kalifornii zvládne i následující tři zápasy (už v noci ji čeká Španělka Muguruzaová, kterou před měsícem při Fed Cupu v Ostravě zničila za hodinu) a bude juchat s trofejí, na Němku bude mít v žebříčku manko kolem 1300 bodů.

Už příští týden se hraje v Miami, kde Češka za loňské druhé kolo obhajuje jen 10 bodů, zatímco Němka 390 za semifinále. Takže při očekávané neúčasti zraněné Sereny Williamsové stačí, aby Kája na ostrůvku Key Biscayne vyhrála všech šest zápasů, Kerberová nepostoupila do osmifinále, a bude hotovo. Finále ženské dvouhry se hraje v sobotu 1. dubna. Ten den může být Plíšková světovou jedničkou, a apríl to rozhodně nebude!