Na okruhu se nepohybujete kvůli tomu, abyste si hledali kamarády, míní Kohlschreiber

- Radek Štohl

Vztahy mezi profesionálními tenistkami jsou často velice diskutabilní. Velice často se otevřeně mluví o nepřátelství a také o tom, že mezi hráčkami panují většinou chladné vazby. U tenistů bývá tento problém o mnoho menší a všeobecně se ví, že muži nemají potíže se na okruhu mezi sebou kamarádit. Svůj pohled na situaci poskytl v nedávném rozhovoru i Němec Philipp Kohlschreiber.

Philipp Kohlschreiber je na okruhu jedním z nejzkušenějších tenistů vůbec, profesionálem se stal již v roce 2001. Rodák z Augsburgu se na probíhajícím turnaji v Dubaji nechal slyšet, že ačkoliv tenis není od toho, aby se v něm hledali přátelské vazby, tak přesto se mezi hráči mohou vyskytovat kvalitní kamarádské vztahy.

„Na okruhu se nepohybujete kvůli tomu, abyste si hledali kamarády, ale pokud strávíte tolik let pohromadě…za ty roky se vídáte s ostatními hráči při rozehrávkách, tenisté mluví stejným jazykem, takže si povídáte, trénujete a hrajete karty", uvedl Němec reportérům v Dubaji. „ Je těžké si najít na okruhu velmi blízkého kamaráda. Na druhou stranu však máte s mnoha lidmi skvělý vztah, takový typ kvalitního přátelství."

Kohlschreiber, který prohrál čtvrtfinále v Dubaji po neskutečném tie-breaku ve druhém setu proti Andy Murraymu, prohlásil, že ačkoliv většinu času procestuje a není často doma, tak má velmi dobré přátelé. Třiatřicetiletý německý hráč momentálně žije v rakouském Kitzbuhelu. 

„Skuteční přátelé respektují vaši práci. Když se vrátíte zpátky, tak je to, jakoby se nic nestalo. Povídáte si pouze trochu o vaší cestě. Oni pro změnu mluví o své práci, nebo jiných záležitostech. Poté je všechno dobré. Je to pouze o tom mít dobré přátelství, které nemusíte ztratit, když jim píšete a mluvíte s nimi každý den. Každý ví, jak tenis dokáže být někdy stresující – vyhrávání zápasů, stejně tak jako prohrávání zápasů."