Rozpory ve francouzském fedcupovém týmu. Svou partnerku jsem nenapadala, brání se Mladenovicová

- Jiří Vachtl

Kristina Mladenovičová svým nejednoznačným vyjádřením po fedcupové prohře se Švýcarskem rozpoutala diskuze, zda její kritika mířila na Caroline Garciovou. Francouzská dvojka na turnaji v Dubaji novinářům celou situaci vyjasnila. Svoji kritiku totiž směřovala na jinou krajanku, která odmítla reprezentovat.

Francouzská tenistka se na tiskové konferenci po svém zápase v Dubaji rozhodla objasnit své vyjádření po fedcupové prohře se Švýcarskem. Mladenovičová v něm měla kritizovat svoji kamarádku a deblovou partnerku Caroline Garciovou. „Jen to chci objasnit. Nikdy jsem nezmínila její jméno a nebylo to o ní. Pouze jsem odpovídala na otázku, která se týkala hráček, které se rozhodly vynechat fedcupové střetnutí. A rozhodně jsem tím nemyslela Caroline Garciovou,“ řekla Mladenovičová.

„Pouze jsem srovnávala Amandine Hesseovou s Oceane Dodinovou, která je také jednou z našich vycházejících hvězd a nikdy nehrála Fed Cup. Byla s námi pouze na jednom utkání a rozhodně tomu nedávala všechno,“ narážela Mladenovicová na svoji krajanku Dodinovou, která se taktéž rozhodla nereprezentovat Francii v utkání se Švýcarskem. „A tak jsem ji porovnávala s Amandine, která doslova brečela, když zjistila, že bude v týmu. Přišla a dělala nám sparingpartnera, což pro ni určitě bylo hrozné. Ale nakonec se dostala do nominace a dokonce hrála i ostrý zápas. Viděla jsem jak je hrdá, protože pro nás Francouze, je reprezentování své země velkou událostí.

 

?????????????#TeamFranceTennis #FedCup #mysquad

Příspěvek sdílený Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93),Úno 10, 2017 v 1:06 PST

Mladenovičová, která tento týden hrála v Dubaji čtyřhru právě s Caroline Garciovou pak dodala: „Rozhodně bych nepoužila tak ostrá slova vůči své deblové partnerce, protože je to její věc. Rozhodla se, že tento rok Fed Cup vynechá a já to respektuji. Nemůžu však říct, že s tím souhlasím. Na druhou stranu, Caroline ze začátku své kariéry odehrála všechny své zápasy,“ uzavřela francouzská jednička.

Francouzské tenistky, která na turnaji v Dubaji plnily roli nasazených jedniček, nakonec skončily už ve čtvrtfinále. Stopku jim vystavil čínsko-kazašský pár Čan – Švedovová.