Srbský terminátor! Djokovič devět dní po operaci opět dře v posilovně

- Jan Vojkůvka

Že má srbská hvězda Novak Djokovič kvůli zranění vynechat Wimbledon? Tak s tím na něj nechoďte! Pouhých devět dní po operaci praskliny v menisku totiž zveřejnil video, jak dře v posilovně a dělá vše pro to, aby jeho absence byla co nejkratší. Byť stále je nepravděpodobné, že by se dokázal stihnout připravit na start ve Wimbledonu, rozhodně tuto možnost nelze vyloučit.

Djokovič se podrobil operaci pravého kolene v Paříži 5. června, kde na nedávném Roland Garros dokráčel přes dvě náročné pětisetové bitvy do čtvrtfinále, do něhož proti Casperovi Ruudovi kvůli zranění nenastoupil. Kvůli tomu se ve světovém žebříčku propadl na třetí místo, protože nedokázal obhájit své loňské prvenství.

Co se operace týče, jednalo se o menší zákrok, který si přesto žádá dobu léčby alespoň v rozmezí tří až čtyř týdnů. Že by startoval ve Wimbledonu? To se zdálo být ještě minulý týden nemožné.

Sedmatřicetiletý harcovník ale opět jednou ukázal, že nic není nemožné. Velmi rychle odložil berle a místo toho, aby jen pozvolna rehabilitoval, tak se v posilovně nijak nešetří.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

Čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion, který po Roland Garros přepustil post světové jedničky Janniku Sinnerovi, se v pátek podělil s fanoušky o pozitivní zprávu prostřednictvím videa zveřejněného na svém účtu na Instagramu. V klipu je vidět, jak Djokovič šlape na stacionárním kole, provádí rehabilitační a kondiční cviky, trénuje balanc a absolvuje také cvičení s odporovými páskami.

Djokovič svými činy potvrzuje slova, že se na kurty chce vrátit v co nejkratším možném termínu. I proto zatím svůj start v All England Clubu nevyloučil. Ale i kdyby ho nakonec zmeškal, tak může s čistým svědomím říct, že víc pro start udělat nemohl.