Laura jede! Šestnáctiletá Češka vyhrála deset zápasů v řadě a slaví druhý titul ve dvou týdnech

- Jan Vojkůvka

Šestnáctiletá česká tenistka Laura Samson se veze na vítězné vlně! V chorvatském Bolu vybojovala druhý titul v řadě a protáhla svou šňůru na deset vítězství. V nedělním finále si poradila s domácí Sarou Svetačovou, kterou porazila 6:1, 6:2.

Samson svou vítěznou šňůru započala minulý týden na turnaji ITF ve slovinské Kranjské Goře, kde vyhrála pět zápasů (včetně čtyř během dvou dnů) a dokráčela k zisku své druhé trofeje mezi profesionálkami v kariéře. Okamžitě se pak talentovaná česká hráčka přesunula do chorvatského Bolu, kde zahájila svou pouť turnajem ve středu.

Postupně vyřadila domácí Riu Dernikovičovou, Němku Sinu Herrmanovou, Nizozemku Stephanii Visscherovou a Italku Gaiu Squarcialupiovou, díky čemuž pronikla do druhého finále ve dvou týdnech. V něm ji čekal duel s další domácí hráčkou Sarou Svetačovou, která postupem do souboje o titul hodně překvapila. Takřka rok a půl se totiž nezúčastnila žádného profesionálního turnaje.

Přemožitelku Anety Laboutkové ze semifinále však tenistka pražské Sparty dokázala na dvorci doslova rozebrat, zejména tedy její servis. Samson v průběhu utkání hned sedmkrát prorazila servis Svetačové, díky čemuž se mohla po pouhých 66 minutách radovat z třetího titulu v kariéře.

Šestnáctileté Samson se body za titul v Bolu připíšou na konto po Roland Garros. Díky druhému titulu v řadě se posune do sedmé světové stovky.