Djokovič po šokující porážce připustil obtíže po zranění hlavy. Asi to musím řešit, podotkl

- Jan Vojkůvka

Novak Djokovič se senzačně loučí s Internazionali BNL d'Italia v Římě už ve třetím kole. Světová jednička se protrápila utkáním s Alejandrem Tabilem z Chile, s nímž prohrála ve dvou setech 2:6, 3:6. Po utkání Djokovič připustil, že jeho výkon mohl být ovlivněn pátečním incidentem, kdy jej do hlavy zasáhla lahev na vodu, která vypadla z batohu jednoho z fanoušků.

Novak Djokovič vstoupil do turnaje ATP v italském Římě suverénním vítězstvím 6:3, 6:1 nad Francouzem Corentinem Moutetem. Po utkání se zastavil při odchodu z kurtu u tribuny, aby se podepsal fanouškům, přičemž jej zasáhla do hlavy lahev na pití, která vypadla z batohu naklánějícího se diváka.

Přestože Djokovič po několika hodinách uklidňoval své příznivce, že je v pořádku a v sobotu si před tréninkem z celého incidentu dělal legraci, když mezi diváky přišel s cyklistickou helmou na hlavě, tak nejspíš nějaké následky jeho zranění přeci jen má. Djokovič to připustil po utkání s Tabilem, proti němuž nepředvedl vůbec dobrý výkon.

Srbský tenista si v utkání nevypracoval ani jeden brejkbol, čtyřikrát ztratil podání a za 68 minut hry pro něj turnaj skončil.

Když byl po zápase dotázán, zda jeho výkon nějakým způsobem ovlivnil páteční incident s lahví, překvapivě to nevyloučil. „Upřímně řečeno, nevím. Musím si to ověřit. Trénink byl jiný. Včera jsem se chystal na takový lehčí trénink. Nic jsem necítil, ale také jsem se necítil stejně,“ popisoval.

„Dneska při větším zatížení to bylo docela špatné. Ne z hlediska bolesti, ale z hlediska rovnováhy. Prostě žádná koordinace. Byl jsem úplně jiný hráč než před dvěma dny. Mohlo by to být způsobeno tím (zraněním). Já nevím. Musím si nechat udělat lékařské vyšetření a zjistit, co se děje,“ přiznal Djokovič.

Na tiskové konferenci také popsal, co se přesně v pátek dělo. „Byla to pro mě velmi nešťastná a smolná situace. Byla to nehoda, kdy se ten chlapík naklonil přes zábradlí, lahev mu vypadla z batohu a přistála mi přímo na hlavě. Bylo to samozřejmě nečekané. Ani jsem se nedíval nahoru. Pak jsem ucítil velmi silný úder do hlavy. To mě, ano, opravdu hodně ovlivnilo,“ vyprávěl.

„Poté se mi dostalo lékařské péče. Prožil jsem půl hodiny, hodinu nevolností, závratí, krvácení, spoustu různých věcí. Usnout se mi ale podařilo v pohodě. Jen mě bolela hlava. Druhý den, respektive včera to bylo celkem v pohodě, tak jsem si říkal, že je to v pořádku. Možná je to v pořádku, možná to není v pořádku,“ přemítal.

„Chci říct, že to, jak jsem se dneska cítil na kurtu, bylo úplně jako by do mých bot vstoupil jiný hráč. Prostě žádný rytmus, žádné tempo, žádná rovnováha při jakémkoli úderu. Je to trochu znepokojující,“ dodal Djokovič, jenž má dva týdny na to, aby se připravil na nadcházející Roland Garros.