První titul sezony! Siniaková zvládla tříhodinovou bitvu s Šarífovou

- Jan Vojkůvka, Filip Lefenda

Kateřina Siniaková zvládla na antukové stopětadvacítce ve španělské Lleidě náročné finále a slaví zisk prvního letošního titulu! V Katalánsku udolala po téměř tříhodinovém boji 6:4, 4:6 a 6:3 Majar Šarífovou z Egypta.

Česká tenistka Kateřina Siniaková dotáhla své působení na turnaji kategorie WTA 125 v Lleidě až k samotnému vrcholu. V průběhu pěti utkání na španělské antuce ztratila dva sety a před Šarífovou si poradila s Alycií Parksovou, Linou Gjorčeskou, Ashlyn Kruegerovou a Camilou Osoriovou.

Egypťanku díky tomu mohla vyzvat ve svém prvním finále od loňského října, kdy triumfovala v čínském Nan-čchangu. A i tentokrát dokázala přetavit finálovou účast v zisk trofeje.

V prvním setu finálového utkání promarnila Siniaková náskok brejku, koncovku ale zvládla znamenitě. V desáté hře se opět prosadila na returnu, čímž sadu zároveň zakončila. Ve druhém dějství zlikvidovala nasazená dvojka manko tří her a dvou brejků, pak ale ztratila znovu servis, a když za stavu 4:5 nevyužila na příjmu pět brejkbolů, šlo se do třetího setu.

V rozhodujícím setu vedla královehradecká rodačka 2:0, Šarífová však po chvíli vyrovnala na 2:2. Od stavu 3:3 už ale úřadovala pouze Siniaková, která získala následující tři gemy a zápas ukončila hned prvním mečbolem.

Sedmadvacetiletá Siniaková si ziskem titulu zajistila posun na 36. místo ve světovém žebříčku, pouhých pět míst od svého kariérního maxima. Svou formu se hned příští týden pokusí potvrdit také na turnaji WTA 1000 v Římě, kde by rovněž ráda posbírala pár výher.