Roland Garros: Bez ztráty setu! Bejlek s Fruhvirtovou slaví postup do hlavní soutěže

- Redakce

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Talentované Češky Sára Bejlek a Brenda Fruhvirtová zvládly v Paříži i finálové kolo kvalifikace a poprvé v kariéře si zahrají na dospělém Roland Garros. Bejlek porazila dvakrát 6:4 Slovenku Hrunčákovou (dříve Kužmová). Jen tři gemy pak ztratila na kurtu Fruhvirtová, jež nedala šanci domácí Francouzce Robbeové.

Bejlek prošla kvalifikací Roland Garros
Sedmnáctiletá Sára Bejlek (180.) prošla už na třetím grandslamu v řadě kvalifikací a zahraje si poprvé v kariéře hlavní soutěž na Roland Garros. V pátečním finálovém kole přehrála talentovaná Češka dvakrát 6:4 Slovenku Viktórii Hrunčákovou (136.).

Bejlek přišla v úvodním setu o vedení 2:0, za stavu 5:4 ale druhým brejkem sadu ukončila. Ve druhém dějství musela Bejlek hned třikrát dotahovat manko brejku, aby od stavu 3:4 uzavřela klání třemi získanými hrami v řadě.

„Dnes vyhrála ta klidnější hráčka. Druhý set byl celý takový zamotaný. Pořád jsme se brejkovaly, ale když jsem si uhrála servis na 5:4, tak mi kouč řekl, že jsem šampionka. To mě povzbudilo,“ prozradila spokojená Bejlek, jež narazí v hlavní soutěži na Kamillu Rachimovovou z Ruska.

Hlavní soutěž si zahraje i Brenda Fruhvirtová
Brenda Fruhvirtová (146.) si po lednovém Australian Open zahraje hlavní soutěž i na antukovém Roland Garros. Rovněž v Paříži zdolala šestnáctiletá Češka nástrahy tříkolové kvalifikace, ačkoliv hned v úvodní rundě čelila mečbolu.

V pátek už nicméně neměla slitování s domácí Alice Robbeovou (190.), kterou před zaplněným a bouřlivým hledištěm zdolala za hodinu a 17 minut jasně 6:3 a 6:0. Fruhvirtová odvrátila v utkání všechny čtyři brejkboly, zatímco na příjmu jich hned pět pro změnu využila.

„Je to skvělý pocit. Čekala jsem, že publikum bude na její straně, ovšem tak bouřlivá atmosféra mě překvapila. Ten zápas byl ale hlavně o mně a jsem moc ráda, že jsem ho zvládla,“ zhodnotila pro Tenisový svět Fruhvirtová, která si v prvním kole zahraje proti Jeleně Rybakinové.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
Finále kvalifikace žen
SÁRA BEJLEK (180.) – Viktória Hrunčáková (SVK, 136.) 6:4, 6:4
Alice Robbeová (FRA, 190.) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (146.) 3:6, 0:6

Kompletní program a výsledky naleznete na webu turnaje.