Lehečka kvůli zranění zmešká začátek antukové části sezony. Nevím, jak dlouho budu mimo, připustil

- Jan Vojkůvka

Antukový turnaj Masters v Monte Carlu nakonec neodehraje žádný český tenista. Po Jakubovi Menšíkovi a Tomášovi Macháčovi se z akce odhlásila také česká jednička Jiří Lehečka. Světová devětadvacítka sice už byla nalosována do hlavní soutěže a měla se utkat v úvodním kole s některým z kvalifikantů, ale kvůli bolestem zad nebude moci do turnaje zasáhnout. Lehečka zároveň na sociálních sítích připustil, že si není jistý termínem, kdy se na kurty vrátí.

„Bohužel, bolest mých zad, která mě začala trápit při turnajích v Americe, se zhoršila o dost víc, než jsem předpokládal,“ napsal Lehečka na sociálních sítích a zavzpomínal na své vystoupení na březnových Masters ve Spojených státech.

V Indian Wells se Lehečkovi povedlo projít do čtvrtfinále, když zejména díky skvělému servisu vybojoval skalpy Andreje Rubljova a Stefanose Tsitsipase. Ve čtvrtfinále pak padl s nejlepším hráčem této sezony Jannikem Sinnerem a přesunul se do Miami, kde jej už trápily zmíněné bolesti zad. Ty výrazně ovlivnily jeho zápas druhého kola proti Alexeiovi Popyrinovi, proti němuž se vůbec nemohl opřít o podání, které bylo jeho obrovskou zbraní o dva týdny dřív v Indian Wells.

„Nebude jednoduché vynechat některé z nejhezčích antukových turnajů roku,“ svěřil se Lehečka

A jak se ukazuje, tak zranění zad je vážnější, než se očekávalo. Původně měl Lehečka v plánu startovat v Monte Carlu a v dějišti turnaje už několik dní trénoval. V sobotu ale na sociálních sítích oznámil, že začátek antukové části sezony musí vynechat. A je otázkou, jak dlouhá absence jej čeká.

„Nebude jednoduché vynechat některé z nejhezčích antukových turnajů roku. Nevím přesně, jak dlouho to potrvá, než budu moct znovu na kurt, ale já a můj tým uděláme vše pro to, aby to bylo co nejdříve. Děkuju všem za podporu. Moc si toho vážím,“ dodal Lehečka.

Po Monte Carlu má Lehečka v programu turnaj ATP 500 v Barceloně, kde se bude hrát od 15. dubna. Následně má naplánované turnaje Masters v Madridu a Římě. Jestli se mu podaří problémy se zády vyřešit, aby stihnul všechny naplánované akce, je v tuto chvíli na základě jeho vyjádření nepravděpodobné.

Lehečka měl v Monte Carlu obhajovat loňské osmifinále a další týden jej pak čekala obhajoba čtvrtfinále z Banja Luky (tento turnaj nahradil ve svém programu zmíněnou Barcelonou, pozn. redakce). V Madridu a Římě v minulé sezoně vypadl shodně ve druhém kole.