Macháč se nepředstaví ani na Masters v Monte Carlu. V Monaku bude hrát jen Lehečka

- Jan Vojkůvka

Z původního českého trojlístku, který měl o víkendu a příští týden startovat na turnaji Masters v Monte Carlu, nakonec zbyl pouze Jiří Lehečka. Po Jakubovi Menšíkovi se totiž z kvalifikace odhlásil také Tomáš Macháč, jenž už tento týden nehrál na plánovaném turnaji v Marrákeši.

Jako první oznámil své odhlášení z Monte Carla Jakub Menšík, jenž měl startovat v kvalifikaci. Důvody pro toto rozhodnutí sdělil Tenisovému světu jeho trenér Tomáš Josefus: „Uvědomujeme si, že Monte Carlo je tisícovka, ale je v brzkém sledu po betonové části sezony. Jednoznačná priorita pro nás je a vždycky bude zdravotní stránka. Dáváme na doporučení nejlepších odborníků,“ uvedl s tím, že mladý český tenista navíc plní školní povinnosti, takže příprava na přechod na antuku musela počkat.

Ve čtvrtek pak přišla informace, že v Monte Carlu nebude hrát ani Tomáš Macháč, jenž měl rovněž startovat v kvalifikaci. Česká tenisová dvojka má za sebou velmi vydařený turnaj v Miami (čtvrtfinále) a kvůli odpočinku vynechala už tento týden akci v marocké Marrákeši.

Snaha důkladně se připravit na antukovou část sezony pak nejspíš stojí i za jeho rozhodnutím, proč nehrát v Monte Carlu. Bližší podrobnosti ovšem rodák z Berouna prozatím neposkytl.

V losu hlavní soutěže tak z českých tenistů figuruje pouze Jiří Lehečka. Tomu páteční los přisoudil pro úvodní kolo jednoho z úspěšných kvalifikantů. Pokud uspěje, bude hrát ve druhém kole proti vítězi zápasu mezi desátým nasazeným Hubertem Hurkaczem a Britem Jackem Draperem.