Denní menu: Bouzková v Bogotě vylepšila sezonní maximum. Tři Češi jsou v deblových finále

- Redakce

Marie Bouzková vybojovala v kolumbijské Bogotě postup do prvního letošního semifinále. Ve třech setech porazila Němku Lauru Siegemundovou. Česká tenistka následně zvládla také čtvrtfinále čtyřhry. V portugalském Estorilu dohrál český deblista Petr Nouza. Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou na stopětadvacítce ve španělském městě La Bisbal vybojovaly postup do deblového finále. Zdeněk Kolář ho po boku Tchajwance Cenga vydřel na challengeru v italské Barlettě. Další tenisté se v průběhu pátku představili na akcích ITF.

Češi v akci

Bouzková vybojovala postup do semifinále
Marie Bouzková (42.) otočila na antukovém podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě čtvrtfinále s Laurou Siegemundovou (89.), a vylepšila po výhře 2:6, 6:2 a 7:5 své letošní maximum. Po dvou diametrálně odlišných setech rozhodla turnajová jednička o svém vítězství v koncovce toho třetího jediným brejkem, na který už neměla soupeřka možnost reagovat.

Více se utkání věnujeme zde.

Bouzková zvládla i deblové čtvrtfinále
Po náročném čtvrtfinále ve dvouhře ještě neměla Marie Bouzková v Bogotě volno a po krátkém odpočinku nastoupila také ke čtvrtfinále čtyřhry. Po boku kamarádky Sary Sorribesové Tormové se ale tentokrát na kurtu příliš dlouho nezdržela a postoupila do semifinále po výhře 6:1, 6:3 nad Emilianou Arangovou a Mariou Perezovou Garciaovou.

Kolář postoupil v Barlettě do finále čtyřhry
Zdeněk Kolář si na antukovém challengeru v italské Barlettě zahraje o deblový titul! Po boku Tchajwance Ťün-sin Cenga vyhrál i třetí společný zápas. Bratry Ivana a Mateje Sabanovovy ze Srbska porazili prvně jmenovaní po obratu 3:6, 7:5 a 10:4. Turnajové trojky vedly ve druhém setu 5:4 a podávaly na vítězství, Kolář s Cengem se ale blýskli brejkem, který o dva gemy později zopakovali. V závěrečném supertiebreaku pak povolili soupeřům už jen čtyři míče.

Kolodziejová se Siskovou vybojovaly postup do finále
Miriam Kolodziejová a Anna Sisková postoupily ve španělském La Bisbalu do finále čtyřhry. Na turnaji kategorie WTA 125 zvládly páteční semifinále, v němž porazily Katarzynu Kawaovou a Bibiane Schoofsovou za 98 minut po setech 6:1, 6:7(6), 10:7.

Nouza s Corneou skončili ve čtvrtfinále
Petr Nouza a Vlad Victor Cornea se do semifinále turnaje ATP v Estorilu neprobojovali. Ve čtvrtfinále čtyřhry podlehli čtvrtým nasazeným Gonzalovi Escobarovi a Alexandrovi Nedověsovi 6:7(6), 6:7(0). Ve druhém setu sice česko-rumunská dvojice vybojovala vedení 4:2, ale náskok brejku nedokázala udržet a v rozhodujícím tiebreaku, do něhož sada dospěla, už nezískala ani jeden bod.

Gengel je po týdnu v dalším semifinále
Marek Gengel (571.) postoupil na podniku ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu po týdnu do dalšího semifinále, letos už pátého. Na akci s dotací 25 tisíc amerických dolarů vydřel účast mezi nejlepším kvartetem až skrze dramatický závěrečný tiebreak. Millena Hurriona (701.) z Velké Británie udolal osmadvacetiletý Čech po třech diametrálně odlišných sadách 6:1, 1:6 a 7:6(5).

ATP/WTA

Millennium Estoril Open (muži, POR, 651 865 EUR, antuka)
Čtvrtfinále čtyřhry
Escobar (ECU), Nedověsov (KAZ) – Cornea (ROU), NOUZA 7:6(6), 7:6(0)

Copa Colsanitas Zurich, Bogota (ženy, COL, 267 082 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (42.) – Laura Siegemundová (GER, 89.) 2:6, 6:2, 7:5

Čtvrtfinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Arangová, Perezová Garciaová (obě COL) 6:1, 6:3

Challengery/WTA 125

Open Internacional Femení Solgironès, La Bisbal (ženy, ESP, 115 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
KOLODZIEJOVÁ, SISKOVÁ – Kawaová (POL), Schoofsová (NED) 6:1, 6:7(6), 10:7

Open Città della Disfida, Barletta (muži, ITA, 74 825 EUR, antuka)
Semifinále čtyřhry
I. Sabanov, M. Sabanov (oba SRB) – KOLÁŘ, Ceng (TPE) 6:3, 5:7, 4:10

ITF World Tennis Tour

Egypt 10 Sharm ElSheikh Men's Future, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Millen Hurrion (GBR, 701.) – MAREK GENGEL (571.) 1:6, 6:1, 6:7(5)

Hammamet Open (muži, TUN, 25 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Bittoun Kouzmine (FRA), Clarke (GBR) – Heller (GER), KELLOVSKÝ 6:3, 6:4

Fortevillage ITF Trophy, Santa Margherita di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Kubkaová (POL), Sakellaridiová (GRE) – HAVLÍČKOVÁ, Pigatová (ITA) 6:0, 6:2