První letošní semifinále! Bouzková otočila dramatickou řež se Siegemundovou

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková otočila na antukovém podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě čtvrtfinále s Laurou Siegemundovou, a vylepšila po výhře 2:6, 6:2 a 7:5 své letošní maximum. V prvním semifinále sezony se utká s Ruskou Kamillou Rachimovovou.

Bouzková, která si letos zahrála čtvrtfinále na začátku sezony v Aucklandu, ukončila své čekání na první letošní semifinále. Povedlo se jí to na antukovém turnaji v kolumbijské Bogotě, kde prozatím úspěšně plní roli nasazené jedničky a zvládá nástrahy své první antukové akce roku.

Poté, co v prvních dvou kolech proti Rebecce Marinové a Hailey Baptisteové neztratila žádný set, svedla ve čtvrtfinále náročný třísetový duel s elitní deblistkou a stále velmi kvalitní singlistkou Laurou Siegemundovou. Šestatřicetiletou Němku, která je považována především za antukářku, udolala až po téměř tříhodinové bitvě po třech zcela odlišných setech.

Zatímco první set vyhrála Siegemundová 6:2 po brejcích v prvním a sedmém gemu, ve druhé sadě jí stejnou mincí oplatila Bouzková, která se prosadila na returnu ve čtvrtém a osmém gemu. Rozhodující dějství pak nabídlo vyrovnanou řež, která se protáhla na takřka 80 minut.

Obě hráčky si ve třetí sadě svědomitě držely podání. Siegemundová měla hned v prvním gemu dva brejkboly a další si vypracovala v deváté hře, ale Bouzkové se povedlo servisy podržet. Sama česká hráčka pak nedokázala využít příležitosti k brejku v osmém ani desátém gemu a už to vypadalo, že bude rozhodovat závěrečný tiebreak.

Ve dvanácté hře však Bouzková na returnu dokázala udeřit a Siegemundovou po dvou hodinách a 57 minutách udolala 2:6, 6:2, 7:5. O postup do finále si v sobotu zahraje s Kamillou Rachimovovou, aktuálně 92. hráčkou světa.

Po náročném čtvrtfinále ve dvouhře ale ještě česká tenistka neměla volno a po krátkém odpočinku nastoupila také ke čtvrtfinále čtyřhry. Po boku kamarádky Sary Sorribesové Tormové se ale tentokrát na kurtu příliš dlouho nezdržela a postoupila do semifinále po výhře 6:1, 6:3 nad Emilianou Arangovou a Mariou Perezovou Garciaovou.