Komplikace pro pořadatele v Indian Wells. Turnajový ředitel musí řešit nevoli fanoušků

- Jan Vojkůvka

Tenisoví fanoušci, kteří si zakoupili v Indian Wells vstupenky na čtvrteční večerní program, během něhož měl Rafael Nadal nastoupit proti Milosovi Raonicovi, příliš velkou radost z odhlášení španělského tenisty neměli. Nelze se divit, zakoupili poměrně drahé vstupenky, aby viděli v akci jednoho z nejlepších tenistů historie, místo toho jim ale bude nabídnut souboj Raonice s Indem Sumitem Nagalem. Na situaci tak musel reagovat i turnajový ředitel Tommy Haas.

„Každý ví, jak moc miluji tohle místo a jak moc rád tady hraji. Trénoval jsem a pracoval velmi tvrdě a všichni víte, že jsem o víkendu absolvoval test. Necítím se ale připravený hrát na nejvyšší úrovni na tak důležitém turnaji,“ uvedl Nadal, který se z Indian Wells nakonec odhlásil. „Není to lehké rozhodnutí, ale nemůžu lhát sám sobě ani tisícům fanoušků.“

Právě fanoušci ale v řadě případů kupovali vstupenky na čtvrteční večerní program na stadionu číslo 1 kvůli Nadalovi. Jelikož ale místo Nadala nastoupí Nagal, spoustu diváků to rozezlilo.

Zasáhnout tak musel turnajový ředitel Tommy Haas, který nabídl, že lidé, co si zakoupili pouze vstupenky na večerní program na stadionu č. 1 kvůli zápasu Rafaela Nadala, mají nárok na vrácení peněz. Tato nabídka se samozřejmě netýká těch diváků, kteří si zakoupili celodenní vstupné, či zakoupili vstupenky v předprodeji.

V prohlášení zveřejněném na webových stránkách turnaje Haas uvedl: „Jsme zklamaní, že Rafa nemůže hrát na BNP Paribas Open, ale přejeme mu, aby jeho léčba úspěšně pokračovala, a doufáme, že se brzy vrátí do hry.“

„Je jedním z nejoblíbenějších hráčů zdejších fanoušků a doufáme, že ho v Indian Wells v budoucnu opět uvidíme,“ dodal Haas. Toto přání se mu ovšem nejspíš nevyplní. Jelikož Nadal nadále laboruje s řadou zdravotních obtíží, začíná být stále pravděpodobnější, že tato sezona bude opravdu jeho poslední.