Nagal za Nadala. Španělský matador se necítí připraven, vynechá také Indian Wells

- Marek Bartošík

Rafael Nadal na sociálních sítích informoval, že se nakonec nezúčastní prestižního Masters v Indian Wells. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion, kterého naposledy trápila malá trhlina ve svalu, není podle svých slov schopen hrát na nejvyšší úrovni. V pavouku ho nahradil indický tenista Sumit Nagal, jenž vyzve Kanaďana Milose Raonice.

Po čtvrtfinálové účasti na menším lednovém turnaji v Brisbane se návrat Rafaela Nadala zadrhl. Velezkušený Španěl se kvůli drobné trhlině ve svalu odhlásil z grandslamového Australian Open a posléze zaslal omluvenku i organizátorům turnaje v Dauhá.

Dalším velkým cílem Nadala bylo Masters v Indian Wells, jemuž se přezdívá „pátý grandslam“. Ani tam ale fanoušci jednoho z nejlepších tenistů historie neuvidí.

„Každý ví, jak moc miluji tohle místo a jak moc rád tady hraji. Trénoval jsem a pracoval velmi tvrdě a všichni víte, že jsem o víkendu absolvoval test. Necítím se ale připravený hrát na nejvyšší úrovni na tak důležitém turnaji,“ poznamenal Nadal, který v neděli odehrál exhibici s Carlosem Alcarazem.

„Není to lehké rozhodnutí, ale nemůžu lhát sám sobě ani tisícům fanoušků,“ doplnil sedmatřicetiletý Rafael Nadal, který v kalifornské poušti triumfoval v letech 2007, 2009 a 2013.

Bývalý první hráč žebříčku se nechal opakovaně slyšet, že letošní sezona bude velmi pravděpodobně poslední v jeho mimořádně bohaté a úspěšné kariéře. Vrcholem by pro Nadala mělo být antukové Roland Garros (od 26. května) a také olympijský turnaj v Paříži, který se koná od 27. července do 4. srpna rovněž v areálu Rolanda Garrose.