Po vyhazovu od světové pětky přišlo laso od Sakkariové. Slavný kouč má Řekyni vytáhnout z krize

- Jan Vojkůvka

Byl to nečekaný krok, když se Američanka Jessica Pegulaová rozhodla po neúspěchu na Australian Open, kde vypadla už ve druhém kole, ukončit spolupráci se svým krajanem Davidem Wittem. Pod jeho vedením se totiž prodrala až na třetí místo světa. Příležitosti se ovšem díky tomu mohla chopit Řekyně Maria Sakkariová, která slavného kouče velmi rychle najala.

„Bylo to pro mě naprosté překvapení. Netušil jsem, že něco takového může přijít,“ sdělil po nečekaném vyhazovu od Pegulaové pro web Tennis.com David Witt, který dříve dlouhá léta trénoval legendární Venus Williamsovou. „Pět let nás pojilo velké přátelství, takže je to těžké. Je to tvrdý byznys. Měl jsem velké štěstí, že jsem za posledních patnáct let spolupracoval jen se dvěma hráčkami.“

Dlouho však Witt, i díky svému renomé, bez práce nezůstal a může si do svého životopisu připsat další velké jméno ženského tenisu. Bez trenéra totiž byla Maria Sakkariová, která se po šesti letech rozešla s Tomem Hillem kvůli dlouhodobě neuspokojivým výsledkům.

Byť je aktuální světová devítka dlouhodobě jednou z nejlepších tenistek současnosti, tak herně se jí od minulé sezony příliš nedaří. Nebo alespoň ne tak, jak by si představovala. Potřebovala tedy nový impulz, rozešla se s dlouholetým trenérem a nyní najala Witta, který právě tím impulzem má být.

V této sezoně se Sakkariová prezentovala dobrými výkony na United Cupu, kde si připsala tři singlové výhry. Na Australian Open ale skončila ve druhém kole a na dalších třech turnajích vyhrála jen jeden zápas. Pevně věří, že spolupráce s Wittem jí pomůže se z této krize vyhrabat a opět se zařadit mezi hráčky, proti kterým je hodně složité hrát.