Konec úctyhodné spolupráce. Sakkariová zkusí po šesti letech nový impulz

- Marek Bartošík

Po Jessice Pegulaové přišla s velkou změnou ve svém týmu také další členka elitní desítky Maria Sakkariová. Řecká hvězda už nespolupracuje s britským trenérem Tomem Hillem, přičemž o této novince informoval na svém instagramovém účtu právě osmadvacetiletý Hill.

„Po šesti skvělých společných letech jsme Maria a já ukončili profesionální spolupráci, ale nadále zůstaneme blízkými přáteli,“ napsal Tom Hill, jenž pomáhal Marii Sakkariové od roku 2018.

A spojení to bylo velmi úspěšné. Sakkariová se vypracovala až na třetí místo žebříčku WTA, v Top 10 je nepřetržitě od 27. září 2021, což připomněl i Hill. V pondělí se však propadne na 11. příčku, a úctyhodná série tak po 125 týdnech skončí.

„Maria není jen neuvěřitelnou sportovkyní, ale i skvělým člověkem. Práce s Mariou byla absolutním privilegiem a jsem neuvěřitelně hrdý na to, co jsme spolu dokázali,“ zdůraznil Hill, který jistě nebude mít nouzi o nové nabídky.

Osmadvacetiletá Sakkariová má na kontě dva tituly z elitního okruhu (Rabat 2019, Guadalajara 2023), k tomu zapsala dalších sedm finálových účastí. V roce 2021 postoupila až do semifinále Roland Garros a US Open, dvakrát si zahrála semifinále na Turnaji mistryň (2021, 2022).

V letošní sezoně se ale řecké tenistce nedaří podle představ. Na týmovém United Cupu sice vyhrála všechny tři zápasy a porazila třeba i Leylah Fernandezovou, na Australian Open, v Abú Zabí a v Dauhá ale vyhrála jediné ze čtyř utkání.