Předčasný konec obhajoby. Krejčíková se kvůli zranění odhlásila z Dubaje

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková (12.) nebude obhajovat titul na tisícovce v Dubaji. Česká tenistka se z turnaje odhlásila kvůli zranění zad, v žebříčku WTA se tak propadne někam k 20. místu. Krejčíková se už dříve vzdala účasti i na právě hrané akci v Dauhá.

Před rokem se Barbora Krejčíková v Dubaji zapsala do historie, když na cestě za trofejí porazila tehdejší světovou trojku Jessicu Pegulaovou, dvojku Arynu Sabalenkovou i jedničku Igu Šwiatekovou.

Loňská šampionka a zároveň finalistka z roku 2021 se však tentokrát prestižního podniku ve Spojených arabských emirátech nezúčastní, což dnes oznámili pořadatelé. Krejčíkovou do hry nepustí zranění zad, které ji vyřadilo už z aktuální tisícovky v Dauhá.

Osmadvacetiletá Krejčíková neobhájí 900 bodů za titul a v žebříčku si pohorší přibližně o osm až deset příček. Stále tak zůstane mezi širší elitou a po uzdravení bude jistě cílit na opětovný vzestup směrem k nejlepší desítce.

Šampionka Roland Garros 2021 odehrála v této sezoně zatím pouze osm zápasů ve dvouhře s mírně kladnou bilancí pěti výher a tří porážek. Zatímco na úvodním turnaji v Adelaide vypadla už v úvodním kole, na Australian Open a v Abú Zabí pronikla shodně do čtvrtfinále.