Menšík po losu: Atmosféra Davis Cupu mě nabíjí. Vnímám, že mám čisté konto

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z VENDRYNĚ – Do kvalifikačního utkání Davis Cupu proti Izraelcům naskočí jako první z českého týmu Jakub Menšík, který změří v sobotu od 15 hodin síly s Jišajem Olielem (415. v žebříčku ATP). Osmnáctiletý Menšík by rád navázal na svá vystoupení z loňské základní skupiny ve Valencii, kde uspěl ve dvouhře proti Dušanu Lajovičovi i v obou čtyřhrách po boku Adama Pavláska.

„Mohl z nás nastoupit kdokoli a já jsem moc rád, že kapitán vybral zrovna mě. Oznámil mi to včera, připravuju se fyzicky i mentálně. Jsem rád, že můžu pomoct týmu a doufám, že se mi to podaří,“ uvedl po pátečním losu Jakub Menšík, jenž dostal přednost před unavenějším Tomášem Macháčem.

Český mladík nabral cenné zkušenosti v Davis Cupu už loni, když byl v nominaci kapitána Jaroslava Navrátila pro kvalifikaci v Portugalsku, základní skupinu ve Valencii i play-off v Málaze. Ve Valencii dokonce třikrát nastoupil na kurt a vždy se radoval z výhry.

„Vnímám, že mám čisté konto a doufám, že v tom budu pokračovat,“ pousmál se Menšík. „Teď je to ale trošku jiné, protože ve Valencii už jsme měli jistý postup. Něco jiného to je i proto, že předtím jsem hrál s Lajovičem, což je 50. hráč světa, takže byl velký favorit. Teď jsem naopak v roli favorita já. Je to jiná situace, ale tak to chodí i na turnajích. Oliela úplně neznám, ale určitě se na něj dobře připravím.“

Pro český daviscupový tým je první domácí utkání po pěti letech velkou událostí a Menšík se na nadcházející výzvu před zaplněným hledištěm těší. „Daviscupová atmosféra mě velice nabíjí, o to víc teď, když se hraje doma. V kvalifikační části to bude moje premiéra. Moc se těším, budu dělat maximum maxima,“ prohlásil 127. tenista žebříčku ATP.

Menšíkovi budou přímo na místě držet palce i jeho nejbližší. „Rodina, kamarádi a lidi z mého týmu určitě přijedou. Je fajn, že mě můžou vidět přímo v akci na Davis Cupu,“ pochvaluje si osmnáctiletý reprezentant.

PODROBNÝ ROZHOVOR S JAKUBEM MENŠÍKEM NALEZNETE ZDE.
EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR S TOMÁŠEM JOSEFUSEM NALEZNETE ZDE.


Galerie