Špatné zprávy. Muchová předčasně odpískala Australian Open

- Radek Štohl

Tenisové trable Karolíny Muchové (8.) pokračují. Finalistka dvouhry French Open 2023 se po odhlášení z Brisbane nezúčastní ani prvního grandslamu sezony, na Australian Open bude absentovat vinou přetrvávajících problémů se zápěstím. Sedmadvacetiletá tenistka tuto zprávu přinesla ve čtvrtek večer na oficiálním instagramovém účtu.

„Nerada s vámi sdílím tuto novinku, zvláště na začátku nové sezony. V polovině tenisové přípravy se mi však vrátily bolesti zápěstí,“ přiblížila Muchová.

Aktuálně osmá hráčka žebříčku dvouhry se v soutěžním zápase naposledy představila na US Open, kdy v semifinále prohrála s pozdější vítězkou Coco Gauffovou.

Problémy se zápěstím připravily českou tenistku o zbytek podzimní části. Především vynechala Turnaj mistryň, na který se zaslouženě kvalifikovala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Na kurtech se měla představit na konci prosince v Brisbane, ještě před Štědrým dnem však informovala o odhlášení z turnaje. O necelý týden později oznámila také neúčast v Melbourne.

„Kvůli současným problémům musím odložit začátek ročníku 2024 a naplno vyléčit zápěstí. Je to frustrující, musím však zůstat pozitivní, zotavit se a připravit se na další část sezony,“ dodala Karolína Muchová.