Zánět šlachy ji do Cancúnu nepustí. Muchová na Turnaji mistryň startovat nebude

- Jan Vojkůvka

Světová osmička Karolína Muchová, která se poprvé v kariéře kvalifikovala na Turnaj mistryň, do mexického Cancúnu nakonec neodcestuje. České tenistce se nepovedl doléčit zánět šlachy v pravém zápěstí, kvůli čemuž v úterý ráno informovala, že WTA Finals vynechá. Startovat nebude ani na finálovém turnaji BJK Cupu.

Sedmadvacetiletá Muchová chtěla do Mexika odcestovat v úterý, už minulý týden ale z jejích vyjádření vyplývalo, že jí zápěstí může závěr sezony výrazně zkomplikovat. „Doufám, že tam budu schopná odjet a hrát,“ vyjádřila se ve čtvrtek.

V úterý ráno však finalistka letošního Roland Garros vydala prohlášení, v němž uvedla, že kvůli zranění o vrchol sezony přijde.

„Se zlomeným srdcem oznamuji, že zmeškám svůj první Turnaj mistryň v Cancúnu,“ napsala na svém Instagramu. „Společně s týmem a lékaři jsme do posledních chvil zkoušeli vše, abychom vyřešili mé zranění zápěstí. Bohužel doba potřebná k uzdravení je delší, než bychom doufali, a proto jsem musela učinit toto nepříjemné rozhodnutí.“

Muchová má problémy s pravým zápěstím už od US Open. Od svého vyřazení v semifinále newyorského grandslamu se na kurtech neobjevila a v této sezoně už ani neobjeví. Kvůli zánětu šlachy totiž bude muset vynechat také finálový turnaj BJK Cupu, který české hráčky otevřou úvodním zápasem se Švýcarkami 7. listopadu. „Udělám maximum pro přípravu do další sezony,“ dodala.

Karolína Muchová má za sebou životní sezonu. Postoupila do premiérového grandslamového finále v Paříži, na US Open dokráčela do semifinále a zahrála si také o titul na tisícovce v Cincinnati. Kromě toho došla do čtvrtfinále ještě v Indian Wells, Dubaji a na menším turnaji v Aucklandu.