Australské turnaje v ohrožení? Muchová se odhlásila z první akce nové sezony

- Jan Vojkůvka

Sezona Karolíny Muchové nezačne podle představ. Světová osmička se před startem sezony 2024 odhlásila z turnaje v Brisbane, kde měla na přelomu roku otevřít nový ročník. Pozitivní informací ovšem je, že se česká tenistka nadále nachází ve startovní listině pro generálku před Australian Open v Adelaide.

Sedmadvacetiletá Muchová měla odstartovat novou sezonu už na konci prosince v australském Brisbane, kde se měla představit vedle Aryny Sabalenkové, Jeleny Rybakinové, Jeleny Ostapenkové či Naomi Ósakaové, která se vrátí na kurty po mateřské.

Vypadá to však, že její zápěstí, které Muchovou připravilo o podzimní část sezony včetně premiérového Turnaje mistryň, ještě není připraveno na zápasové zatížení. Každý další den, kdy ho může testovat a rozehrávat, se pak v takovém případě počítá.

„Jedná se o zranění, které vyžaduje čas. Už jsem prošla fázemi, kdy jsem zápěstím vůbec nehýbala, a nyní postupně začínám s cvičením. Trénink se zintenzivňuje a pomalu se vracím na kurty,“ uvedla Muchová na začátku prosince v rozhovoru pro iROZHLAS.cz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Muchová se v příštím roce pokusí navázat na životní sezonu, během které byly hlavními milníky postup do finále Roland Garros a posun na osmé místo světa. Sezonu sice neotevře podle plánu už v australském Brisbane, ale stále v lednu figuruje ve startovních listinách pro Adelaide a Australian Open.