Siniaková má novou parťačku. V Austrálii nastoupí po boku světové jedničky

- Michal Hladký

Kateřina Siniaková si po ukončení veleúspěšné spolupráce s Barborou Krejčíkovou relativně rychle našla novou deblovou partnerku. Portál The Age přinesl informaci, že rodačka z Hradce Králové se minimálně na blížícím se Australian Open představí po boku světové jedničky Storm Hunterové.

Na úvodním grandslamu příští sezony to nebude poprvé, kdy Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou nastoupí ke společnému utkání. Česko-australský pár se spolu už představil letos v Adelaide, kde dokráčel až do finále.

O rok dříve pak dokonce triumfoval v německém Berlíně, celkově tak disponuje bilancí sedmi výher a jedné porážky. „Je skvělá. Stále pracujeme na sladění našich kalendářů, obě se totiž chceme věnovat i singlu,“ nechala se slyšet devětadvacetiletá Hunterová, která nedávno ukončila spolupráci s Belgičankou Elise Mertensovou.

„Nevím, co se stalo mezi Katkou a Bárou. Mně do toho nic není. Já jsem chtěla změnu, ona nejspíše také. Myslím si, že to bude dobrá výzva. Ale rozhodně nechceme na sebe hned vyvíjet nějaký tlak,“ dodala světová deblová jednička.

Storm Hunterová prožila přelomovou sezonu. Po boku Mertensové ovládla podniky v Římě a Guadalajaře, zahrála si také wimbledonské finále. A dobré výsledky přinesly rodačce z Rockhamptonu post světové jedničky.

„Sezona byla skvělá, probojovaly jsme se až na Turnaj mistryň. Přesto jsem nevěřila, že bych se mohla stát světovou jedničkou. Vždy jsem o tom snila, nikdy jsem si ale nemyslela, že by se mi to mohlo povést,“ těšilo Hunterovou.